Ascultă Radio România Cluj Live

Pavlova cu frișcă de cocos

Pavlova pare o prăjitură care cere îndemânare, dar iese de fiecare dată dacă respectăm cantitățile și metoda de preparare.

Pavlova cu frișcă de cocos

Articol de , 10 octombrie 2014, 13:30 / actualizat: 12 octombrie 2014, 8:04

 

Ingrediente:

 

100 g de zahăr

4-5 albușuri

1 cutie de lapte de cocos

2 linguri de miere de albine, fructe de pădure proaspete sau confiate

 

Pentru blatul de bezea batem cu un mixer albușurile cu zahăr, până obținem o spumă tare, ușor lucioasă și care nu curge dacă întoarcem vasul.

Preîncălzim cuptorul la 100 de grade. Punem hârtie specială pentru copt într-o tavă și formăm cu lingura fie un blat mai mare, ca de tort, fie câteva mai mici – dar cu distanță între ele. Lăsăm blatul de bezea la copt o oră și jumătate la 100 de grade, până când devine tare și sfărâmicios. Iar când e gata nu îl scoatem, ci îl lăsăm să se răcească în cuptor. Lapte de cocos găsim în aproape toate magazinele mari, la conservă. Important este să-l ținem peste noapte la frigider. Apoi îl amestecăm cu miere de albine și îl batem cu un mixer până obținem o frișcă pufoasă.

Frișca de cocos se păstrează la frigider până în momentul servirii – când o întindem peste blatul de bezea și o ornăm cu fructe de pădure praspete sau confiate.

 

Marta Bratu

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă