Lapte medicinal fabricat în Sălaj
La îndemnul Prinţului Charles al Marii Britanii, tânărul sălăjan Viorel Ghiuruţan a renunţat la facilităţile traiului în mediul urban pentru a produce lapte medicinal.
Articol editat de Andreea Leonid, 15 octombrie 2014, 16:30 / actualizat: 17 octombrie 2014, 13:39
Laptele este obţinut exclusiv de la animale care mănâncă plante medicinale crescute natural în vârful muntelui. Bărbatul spune că a fost nevoie de Alteţa Sa Regală pentru ca unii să conştientizeze că România încă mai are facilităţile pe care cele mai multe state dezvoltate le-au pierdut cu ani în urmă: natura curată.
Nu-i totuna să iei un lapte dintr-o furajeră intensivă, cu stimulator de producţie de lapte. Animalul ăla va procesa furajul pe care-l mănâncă şi va da laptele în consecinţă, a ceea ce mănâncă, şi nu-i totuna ca animalul în păşune să mănânce scoartă, să mănânce spini, să mănânce frunze, să mănânce flori. Dacă-i spui cuiva şi zice ‘dom’le, dar de ce?’ Dacă este o păşune preponderentă cu spânz sau cu scaiul vânăt, sunt oameni care se chinuie să facă antibiotice din scai vânăt. Animalul ăsta îl mănâncă şi el procesează ceea ce mănâncă şi se regăseşte într-o anumită cantitate şi în lapte. Deci ăsta e antibioticul natural. (Viorel Ghiuruţan)
Povestea lui Viorel Ghiuruţan despre caprele lui, spusă chiar de el, o gasiţi mai jos:
Adi Lungu