Ascultă Radio România Cluj Live

Prima îngheţată, din lume, pentru diabetici

Echipa Universității ”Ștefan Cel Mare” din Suceava a fost medaliată cu argint la concursul internațional Ecotrophelia, care a avut loc la Paris.

Prima îngheţată, din lume, pentru diabetici

Articol editat de Alina Vingan, 22 octombrie 2014, 10:49

Echipa formată din Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Anca Sidor și coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija, s-a prezentat cu prima înghețată din lume cu aromă de cătină și topinambur ce poate fi consumată și de diabetici pentru că nu conţine adaos de zahar, conservanţi sau E-uri.

Înghețata Top Ice i-a cucerit pe cei 30 de membri ai juriului care a hotărît că studenții suceveni trebuie să primească medalia de argint a concursului și un premiu în valoare de 4.000 de euro.

Înghețata TopIce este o obținută printr-un proces special de congelare, având ca ingrediente pricipale topinamburul și cătina. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei înghețate care are drept materie primă o legumă, iar în ceea ce privește cătina, până în prezent, în România nu s-au pregătit înghețate cu această aromă.

Desfășurat la Paris, în Franța, în perioada 19-20 octombrie, concursul eco-inovativ Ecotrophelia a reunit 16 echipe din Serbia, Belgia, Slovenia, Spania, Olanda, Italia, Danemarca, Croația, Anglia, Grecia, Franța, Islanda, Ungaria, Germania, Elveția, dar și din România.

Medalia de aur a competiției a fost obținută de echipa Franței, iar cea de bronz de echipa Greciei. Un premiu special al concursului a fost oferit echipei care a reprezentat Germania.

 

Radio Iaşi

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate