Ascultă Radio România Cluj Live

Vine FISC-ul peste noi!

În perioada 3—10 noiembrie, va avea loc a 2-a ediţie a Festivalului Internaţional de Stand Up Comedy, FISC 2014.

Vine FISC-ul peste noi!

Articol editat de Carmen Sas, 2 noiembrie 2014, 12:45 / actualizat: 3 noiembrie 2014, 13:02

Se va râde în română, maghiară, franceză şi engleză, în 7 seri de spectacole şi 13 show-uri, însumând peste 30 de ore de vorbe de duh rostite de 25 de artişti în 3 săli de spectacole: Casa de Cultura a Studenţilor, Cinema Victoria şi Shto College Bar.

Clujul va fi deci, timp de o săptămână, capitala râsului sănătos provocat de Angie McEvoy, Paul Pirie şi Simon Feilder(Marea Britanie), grupul Distractis(fostul Divertis), Mihai Bobonete, Cătălin Bordea, Micutzu, Nicu Bendea şi mulţi alţii, mai puţin cunoscuţi, cum ar fi cei 15 comedianţi care şi-au pregătit glumele pentru cea de-a doua ediţie a Competiţiei Naţionale de Open Mic, organizatorii dorind să-l găsească pe cel mai amuzant debutant şi să-l şi premieze, a precizat Constantin Covaliu, manager de proiect, care nu a uitat să menţioneze că, în acest an, şi Primăria şi Consiliul Local s-au hotărât că e timpul să zâmbească, măcar, dacă nu să râdă în hohote, deci s-au alăturat cu entuziasm proiectului.

Radio Cluj este partener media al evenimentului!

Despre spectacolele în limba română:
1.Stand-up Comedy cu Sorin Pârcălab, Nicu Bendea și Micutzu

Show de stand-up comedy cu Sorin Pârcălab, Nicu Bendea și Micutzu Cosmin Nedelcu

Originar din Timişoara, Sorin practică stand up comedy de mulţi ani, din 2004, atunci când a intrat în trupa de comedie şi umor OZN. După câţiva ani de OZN, împreună cu Flaviu înfiinţează Brigata Doi pe Trei, pen- tru ca în final să se stabilească în capitală. Sorin Pârcălab fost supriza primei ediții a FISC.

Nicu Bendea inceput să înveţe ce înseamnă comedia de pe internet, uitându-se pe YouTube, dar şi din vechile emisiuni comuniste de la televizor. Nu a urmat niciun curs oficial pe această temă, însă posedă un umor autentic şi spontan. Prima oară Nicu Bendea a urcat pe scenă în 2004, an în care a devenit membru al trupei de umor Comedica. Din februarie 2012 Nicu Bendea işi distrează şi binedispune telespectatorii cu emisiunea Tonik Show difuzată pe Transilvania Look.

Cosmin Nedelcu aka `Micutzu` este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up, iar ca meserie de bază practică actoria. Micutzu este cunoscut din video-urile sale virale precum “Cine e grăsuța?” și emisiunile de pe Prima TV. Se descrie ca fiind “Tânăr, visător, fost medium, acum instalator cu mari speranţe pentru viitor, respectat în cercuri înalte, câteodată puţin spanchi, dar în general sociabil. Fost moderator la emisiuni cu tematică filosofică şi fost bodyguard la concerte de muzică simfonică”

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro sau of- fline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Sediul Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

2.Stand-up Comedy cu Bobonete și Văncică

Show de stand-up comedy cu Bobonete și Văncică.

Actorii serialului Las Fierbinti, Mihai Bobonete și Adrian Văncică vor ajunge în această toamnă la Cluj- Napoca, la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Stand-up Comedy.

Mihai Bobonete a început să practice stand-up comedy în 2003. Din 2006 joacă în mai multe filme marca PRO TV printre care Vine Poliția, Made in Romania și Țaca-Paca, iar în ianuarie 2011 apare la Neatza cu Răzvan și Dani, sub pseudonimul de Văru’ de la Giurgeni. După un sezon de matinal, pleacă la PRO TV, fiind cooptat la Serviciul Român de Comedie. Acum el interpretează rolul patronului crâșmei locale din Las Fierbinți, Bobiță.

Adrian Văncică este un actor complet şi a dovedit asta în nenumărate roluri atât pe scenele teatrelor din țară cât și pe micul ecran. Când timpul i-a permis, a făcut cu succes şi stand-up comedy, iar acum îl interpretează magistral pe beţivul satului, Celentano, în serialul Las Fierbinţi difuzat de PRO TV.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro sau of- fline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Sediul Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

3.Spectacol de comedie: Noaptea Președințlor cu DISTRACTIS

Festivalul Internațional de Stand-up Comedy prezintă:

..după 10 ani de absență, din nou pe scenă – Distractis cu cel mai nou show de comedie “Noaptea Președinților”

După ce “s-a dat de trei ori peste cap și a amețit îngrozitor”, “Divertis” s-a transformat în “Distractis”, dar stilul a rămas la fel. Distractis îmbină satira politică cu umorul elegant și spontan, improvizat, continuând veșnica luptă împotriva prostiei, toate respectând axioma Divertis: “Întotdeauna creierul mare va râde înaintea creierului mic sau foarte mic.”

Noaptea Preşedinţilor este un show live de 100 de minute de comedie, satiră politică şi parodie muzicală.

În cadrul spectacolului, cei trei preşedinţi ai României vor fi gazdele unui bal la care sunt invitate multe per- sonaje ale vieţii politice actuale.
“Ideea spectacolului este aceea a unui concurs de tip Vocea României, o voce politică a României. Este un format în care cei trei foşti preşedinţi ai României, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, aleg viitoarea voce a României, viitoarea voce politică”, a precizat Valentin Gora.

Distractis înseamnă acum Ioan Gyuri Pascu, Cristian Grețcu, Silviu Petcu, Valentin Gora, Cătălin Mireuță, Doru Antonesi, Doru Pârcălabu și Florin Constantin.

Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro sau of- fline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Sediul Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

4.Stand-up Comedy cu Andrei, Sergiu și Costel

Cei mai freshi prezentatori ai matinalului de pe Kiss FM, Andrei Ciobanu și Sergiu împreună cu unul dintre cei mai bine cotați comedianți din România, Costel, se vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților pen- tru cea de-a doua ediție FISC.

Andrei Ciobanu s-a apucat de stand-up comedy la Cluj, unde a și terminat facultatea, devenind membru al trupei de comedie Comedica. După puțin timp, a fost contactat de Teo,Vio și Costel pentru a deschide un spectacol de-a lor. A trecut ceva timp de atunci și acum are și el comedianți în deschidere și un show matinal la Kiss FM împreună cu Sergiu.

Sergiu Floroaia este cunoscut pentru one-liner-e, parodii muzicale și apariții la TV, inclusiv pe Comedy Cen- tral Extra. Sergiu a început să facă stand-up la o seară de open mic la Cafe Deko în 2006. Acum ajuns cunos- cut, împreună cu Sergiu, pentru viralele de pe Youtube și matinalul de la Kiss FM.

Unul dintre cei mai populari comedianți români, Costel este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică.Face stand up comedy de mai bine de un deceniu alături de colegii săi de la fosta trupă Deko. De atunci asta este pasiunea, provocarea și meseria lui. Din 2006, Costel a început să țină și showuri de improvizație, inițial în trupa “Improvizati”, apoi din 2008 a pus bazele proiectului “Zis și făcut” alături de Viorel Dragu, Cosmin Nedelcu (Micutzu) și Adrian Nicolae.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe: www.biletmaster.ro sau of- fline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Sediul Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

5.Stand-up Comedy cu Dan Badea și Cătălin Bordea

Festivalul Internațional de Stand-up Comedy prezintă stand-up comedy cu Dan Badea Chiar El și Catalin Bordea.

În deschiderea show-ului se va desfășura finala competiției naționale de open mic care îi va aduce pe scena Casei de Cultură a Studenților pe cei mai buni 2 comedianți din competiție care vor lupta pentru un premiu de 2.000 de lei.
Dan Badea se remarcă în toamna lui 2007, când devine protagonist al proiectului HBO – “Stand UP Cafe”. Ușor timid, atent și curios: “Scrii materialul, îl repeți, testezi pe scenă, merge sau nu, îl rescrii, adaugi sau elimini și întreg procesul o ia de la capăt.”

Moldovean din Botoșani, Cătălin Bordea, talentat și actor neliniștit a făcut de toate: seriale TV, reclame TV, piese de teatru obscure. Din 2012 este coleg cu Capatos la Un show pacatos pe Antena 1.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro sau offline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

6.Stand-up Comedy cu Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder

Festivalul Internațional de Stand-up Comedy prezintă:

Gala de închidere a festivalului și show de stand-up comedy în limba engleză cu Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder.

Deși aparent suavă și vorbăreață, Angie McEvoy ascunde un umor viclean, pe care oamenii îl subestimează, spre dezavantajul lor. Angie și-a început cariera de stand-up comediant la festivalul Edinburgh Festival în anul 2000, când a ajuns pe locul 2 în competiția BBC New Comedy Awards. De atunci a devenit un artist pri- ceput și a primit laude din partea criticilor. Angie a scris materiale pentru The Jeremy Vine Show de la BBC Radio 2.

Paul Pirie și-a început cariera de comediant de stand-up în momentul în care a decis să renunțe actorie pentru a-și urma visul. Paul s-a impus repede în lumea comediei din Scoția cu o serie de show-uri sold-out la Glasgow Comedy Festival. De atunci, cariera lui a cuprins apariții la televizor și radio, dar și roluri în filme. Paul, prin stilul lui unic de comedie energică, a ajuns să fie unul dintre cei mai importanți comici scoțieni pe scena de comedie din Marea Britanie.

Un stand-up comediant, artist de voiceover și prezentator, Simon Feilder a fost ales în 2010 de către Bushmils Brothers ca sursa lor de umor în situații de zi cu zi pentru campania lor online „Best of Friends”. Tot în acest an, Simon a urcat pe scenele festivalelor Edinburgh Fringe Festival și Hollywood Festival. De curând, Simon a făcut voiceover pentru show-ul premiat la BAFTA Yo Gabba Gabba și show-ul nominalizat la BAFTA Jim Jam & Sunny. De asemenea, el a mai apărut și în câteva scurtmetraje realizate de wordia.com, Neon Candy, a ajutat la realizarea aplicației iBanter pentru Cobra Beer, toate acestea pe lângă show-urile lui de stand-up comedy.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar biletele pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro sau of- fline de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, Daisler Print House, Jaxx, Shto College Bar sau Sediul Kolozsvári Magyar Diákszövetség Kmdsz.

 

Anca Mureşan

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 15:42

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național

Premiera ”Cântece de speriat frica”, după idei din textele Hertei Müller, va avea loc joi, 18 aprilie, de la ora 19, în Studioul Euphorion....

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național
Distincție europeană pentru Ateneul Român
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 09:39

Distincție europeană pentru Ateneul Român

Ateneul Român primește Marca patrimoniului european. Ceremonia de decernare va avea loc la Anvers pe 17 aprilie 2024.   Marca patrimoniului...

Distincție europeană pentru Ateneul Român
Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa
Cultural duminică, 14 aprilie 2024, 00:00

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa

Dramatizare radiofonică de Doina Papp.   Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: George Constantin, Constantin Codrescu,...

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa
Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida
Cultural vineri, 12 aprilie 2024, 13:02

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida

Fundația Transilvania Trust organizează din nou Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida, duminică, 28 aprilie, între orele...

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida
Cultural joi, 11 aprilie 2024, 09:55

S-a stins din viață Cornel Udrea!

Cornel Udrea s-a născut la 27 martie 1947, în Gheorgheni, județul Harghita.   A absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția...

S-a stins din viață Cornel Udrea!
Cultural miercuri, 10 aprilie 2024, 09:38

Pagini de Operă la Radio Cluj

Pagini muzicale interpretate de Arona Bogdan, Liliana Feher, Sorin Lupu, Horațiu Ruști, Corneliu Huțanu vor aduce eleganța pe scena Casei Radio!...

Pagini de Operă la Radio Cluj
Cultural marți, 9 aprilie 2024, 13:29

55 de ani de teatru românesc în Satu Mare 

Stagiunea 2023 – 2024 este așadar una aniversară pentru Trupa Mihai Raicu, pentru publicul din Satu Mare și nu numai.    Scurtă...

55 de ani de teatru românesc în Satu Mare 
Cultural duminică, 7 aprilie 2024, 00:00

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Meditaţiile Ritei

Traducerea, adaptarea radiofonică și regia artistică: Florian Pittiș.   În distribuţie: Emilia Popescu şi Florian Pittiş. Regia de...

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Meditaţiile Ritei