Ascultă Radio România Cluj Live

Viaţă sănătoasă indiferent de anotimp

Suntem în secolul XXI, secolul în care femeile duc o viață din ce în ce mai dezechilibrată din punct de vedere nutrițional sau din cauza practicării unui sport care lor personal nu li se potrivește. Este important de reținut că o alimentație sănătoasă trebuie să cuprindă toate tipurile de alimente, adică să se țină cont de o anumită diversitate. Dintre alimentele cele mai importante care nu ar trebui să lipsească din regimul unei femei, specialiștii enumeră în primul rând proteinele și lactatele. Este necesar ca femeile să înțeleagă cât de primordial este practicarea unui sport care ne ține în formă atât din punct de vedere fizic cât și psihic.
Toamna este sezonul răsfățului cu fructe și legume. Acum este momentul să ne aprovizionăm pe deplin cu struguri, pere, gutui, rodii, ciuperci, nuci, dovleac, vinete, fructe și legume care nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație tomnatică. Deci, fetelor să trecem la treabă.
Beneficiile fructelor tomnatice.
Consumul de legume și fructe ne va îmbunătăți imunitatea și ne va oferi energie, o stare permanentă de bine, fară probleme cu greutatea sau sănătatea. Acestea vor ajuta organismul nostru să treacă și să se adapteze mai rapid cu temperaturile reci dupa o vară caniculară. De asemenea, vom depăşi mult mai uşor bolile pe care suntem predispuși sa le avem în acest sezon, precum ar fi: avitaminoza, răceala, ulcerul, gastrita, afecțiuni reumatismale și cardiologice.
Sfaturi utile
Sportul și nutriția nu înseamnă doar pierdere de kilograme, ajută la obţinerea unui ten frumos, și o minte sănătoasă. Aveți grijă de voi într-un sezon rece pentru a arăta și mai bine într-un sezon cald. Așadar, fetelor, nu amânați, începeți de azi să vă alimentați corect.

Viaţă sănătoasă indiferent de anotimp
Foto: Sport și nutriție pentru femei

Articol editat de Andrei Cretoiu, 8 noiembrie 2014, 14:00 / actualizat: 8 noiembrie 2014, 22:20

Dieta Dukan o nouă modă în rândul studentelor.
Interviu Daniela Ciobanu, studentă anul III la Facultatea de Drept.
1. Care a fost momentul ce te-a determinat să-ți alegi o anumită cură de slăbire?
Am vrut o schimbare radicală şi cum aproape toată viața am avut kilograme în plus, am hotărât că cea mai vizibilă schimbare ar fi în sfârșit să slăbesc în jur de 10 kilograme.
2. De unde ai aflat despre dieta Dukan și de ce ai ales-o pe ea?
Despre dieta Dukan am aflat de pe internet. La puțin timp după ce citisem, mi-a povestit o cunoștință cum a slabit 12 kilograme cu această dietă, și atunci mi-a atras mai tare atenția.
3. Înainte să începi cura, te-ai sfătuit cu vreun doctor sau o anumită persoană specializată în acest domeniu?
Nu, nu m-am sfatuit cu niciun doctor sau o oarecare persoană specializată, însa am citit o mulțime de bloguri în care persoanele vorbeau despre experiențele lor.
4. Cât a durat această dietă și cât de greu sau ușor ți-a fost să o ții?
Dieta a durat în jur de 6 luni. Primele 3 etape si a 4-a etapă în mod normal durează toată viața, însă decisive sunt acele 6 luni. Prima săptămână, care este echivalentă și cu prima etapă a fost cea mai grea, deoarece a fost necesar să renunț la absolut tot.
5. Care sunt rezultatele la care ai ajuns și dacă o recomanzi și altora?
În 4 luni am slăbit 12 kilograme , următoarele 2 luni au fost de stabilitate, o perioadă în care am continuat sa țin cura ca să mă mențin, însă și atunci am continuat să dau jos.

Sfaturi de la Boris Miroșnic, antrenor de crossfit.
1. Care sunt principalele reguli pentru o viață sănătoasă?
Un somn perfect, practicarea sportului și o nutriție corectă.
2. Sunt multe diete care ne sugerează să ne axăm pe dietă în schimbul sportului. Ce părere aveți despre acest lucru și care este sfatul dumnevoastră?
Da, se poate de slăbit și cu ajutorul unei diete obișnuite, despre plusuri nu voi spune, deoarece minusuri în ea sunt mult mai multe. O dietă cu puține calorii poate să conțină destule vitamine, dar în funcție de caloriile folosite ele nu vor conține microelementele necesare organismului care de cele mai multe ori se regăsesc în produsele lactate.
Ulterior vom pierde din greutatea totală și nu din surplusul de greutate.
3. De ce anume crossfit?
Crossfitul este reprezentat de mişcările cardio care ajută la întărirea sistemului nervos și la îmbunătăţirea circulaţiei capilare. Lupta cu propria greutate, este o misiune grea care include trei tipuri de sport în unul. Acest tip de sport îi ajută pe oameni să se restabilească după traume grele, blocaje de mușchi, să slăbească și în același timp să obţină o formă fizica bună. Sportul în sine este atrăgător prin faptul că la antrenament te simți ca la competiție.
4. Ar trebui să fie o oarecare diferență între cum ne alimentăm în funcție de anotimpuri?
Nu există nici o diferență față de cum ar trebui să ne alimentăm iarna sau vara. Organismul ar trebui să mențină aceiași balanță în orice timp al anului.
5. Care este sfatul tau pentru studenți? Cum ar trebui să se alimeteze corect și ce sport ar fi recomandabil să practice?  Crossfitul este un antrenament corect care oferă putere și încredere. Norocul nu vine ușor, este o muncă asiduă bazată pe încredere.

masini_lideri
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 15:12

Liderii lumii şi maşinile lor

Liderii lumii au nevoie de maşini sigure, rapide şi confortabile. Dacă sunt originari dintr-o ţară cu o puternică industrie auto în spate,...

Liderii lumii şi maşinile lor
masca cafea
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 09:30

Proprietăţile cosmetice ale cafelei

Cosmeticienii oferă trei ponturi simple pentru a beneficia de efectele cafelei. Cuburile de gheaţă din cafea sunt un tonifiant excelent pentru...

Proprietăţile cosmetice ale cafelei
Cel mai gros strat de gheaţă
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 08:58

Cel mai gros strat de gheaţă

Situat în cel mai sudic punct al Terrei, Antarctica sau Continentul Alb, cum mai este denumit, este mai mare decât Europa sau Australia, iar...

Cel mai gros strat de gheaţă
Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... duminică, 8 februarie 2015, 07:00

Cine consumă cea mai multă ciocolată…

Nemţii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată din Europa, consumând anual câte 32,3 de kilograme de dulciuri, dintre care 10 kilograme de...

Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... sâmbătă, 7 februarie 2015, 06:00

Un copil poate avea trei părinți

Parlamentul britanic a votat în favoarea legii care aprobă o tehnică medicală în urma căreia un copil poate avea trei părinţi. Copiii sunt...

Un copil poate avea trei părinți
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 15:00

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi

Cea mai mare problemă întâmpinată de tinerele mame care lucrează este aceea că nu îşi pot hrăni bebeluşii în primele şase luni de viaţă...

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 06:00

Mosul şi marile ruguri ale istoriei

În decurs de o lună, Statul Islamic a ars 2.000 de cărţi în incinta bibliotecii din oraşul irakian Mosul. Motivul invocat de integrişti:...

Mosul şi marile ruguri ale istoriei
Ştiaţi că... joi, 5 februarie 2015, 15:00

Căști care pulseaza în ritmul muzicii

Glow este prima pereche de căşti inteligente din lume cu lumină laser încorporată. Spre deosebire de modelele normale, Glow beneficiază de o...

Căști care pulseaza în ritmul muzicii