Ascultă Radio România Cluj Live

Untold Festival – proiect pentru Cluj Capitală a Tineretului

Având în vedere atacurile nefondate la adresa Federației SHARE Cluj-Napoca din ultima perioadă, reprezentanții organizației au decis să facă o serie de precizări cu privire la cel mai mare eveniment din cadrul programului, Untold Festival:

untold festival
Foto: untold festival

Articol de cristina.rusu, 16 februarie 2015, 10:00 / actualizat: 4 august 2017, 13:04

-Publicul, tinerii și-au dorit în acest an, în orașul nostru, concerte și artiști de talie internațională și suntem mândri că am reușit să anunțăm prezența la Untold Festival a DJ-ilor Avicii si David Guetta (de atunci am anunțat noi artiști care și-au confirmat prezența, detalii disponibile pe pagina de Facebook Untold Festival)

-În urma concursului public, a selecției de proiecte organizată de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca la sfârșitul anului 2014, Federația SHARE Cluj-Napoca a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de 1,8 milioane de lei (cca. 400.000 euro) care au fost alocați prin HCL nr. 479/2014.

– Primăria Municipiului Cluj-Napoca este deținătoarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului, iar coordonarea programului Cluj 2015 este asigurată de către Federația SHARE Cluj-Napoca, alcătuită din 37 de organizații non-guvernamentale de tineret și studențești.

-Aceste fonduri au fost utilizate în întregime de Federația SHARE pentru rezervarea primilor artiști care vor concerta la Untold Festival, urmând ca echipa de proiect să atragă restul finanțărilor necesare, până la valoarea totală a contractului de 4.068.000 lei, din alte surse –fonduri private: sponsorizări, parteneriate, etc.

-Bugetul total al festivalului este actualmente estimat la 4 milioane euro; implicit, fondurile publice de care am beneficiat reprezintă cca. 10% din totalul bugetului necesar pentru acest proiect.

-Având în vedere prevederile contractului pe care Federația SHARE l-a semnat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru finanțarea specificată (1,8 milioane lei), avem obligația de a respecta procedurile de achiziție publică, astfel că am urmărit întocmai prevederile OUG34/2006 pentru achizițiile publice.

-În art. 16 din OUG 34/2006, alin (1) se specifică: “În cazul în care autoritatea contractantă atribuie un contract ce are ca obiect prestarea de servicii din categoria celor incluse în anexa nr. 2B, atunci obligaţia de a aplica prezenta ordonanţă de urgenţă se impune numai pentru contracte a căror valoare este mai mare sau egală cu cea prevăzută la art.57 alin. (2) şi se limitează la prevederile art. 35 – 38 şi art.56 şi la aplicarea pe tot parcursul procedurii de atribuire a principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2).

-În anexa 2B la poziția 26 este prevăzut un cod CPV 92000000-1 – servicii de recreere, culturale și sportive, incluzând servicii prestate de artiști – obiectul contractului în discuție.

-Art 57. alin (2) se referă la plafonul de 130.000 euro, care a fost în acest caz depășit; prin urmare, conform art. 16 din OUG 34/2006, pentru contracte ale căror valoare este mai mare sau egală cu valoarea de mai sus, avem obligația să aplicam anumite prevederi ale OUG 34/2006, respectiv: să respectăm principiul enunțat de art. 2 alin. 2, să realizăm un caiet de sarcini și să publicăm în sistemul public de achiziții anunțul de atribuire.

-Art. 35-38 se referă la necesitatea redactării unui caiet de sarcini și detaliază prevederile legale în acest sens.

-Art. 56 se referă la anunțul de atribuire necesar; anunțul a fost publicat în sistemul SEAP și preluat automat în sistemul JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene)

-Federația SHARE a urmărit toate prevederile legale analizând ofertele primite în baza criteriului prețului cel mai mic și a specificațiilor din caietul de sarcini; am căutat să ajungem direct la artiști; am solicitat oferte de la mai multe entități de la nivel internațional și chiar direct de la artiști, care ne-au direcționat de fiecare dată către agenții lor de booking.

-Menționăm, așa cum au declarat și alți organizatori de evenimente, faptul că artiștii nu solicită o sumă fixă, nu există prețuri “bătute în cuie”, ci solicită și acceptă sau nu o ofertă; sunt multe variabile care se iau în calcul, spre exemplu, costurile diferă dacă e vorba de un eveniment de 6.000 de persoane sau unul de 60.000, eveniment organizat în club sau live, pe stadion ș.a.m.d. Totodată, este știut faptul că dacă mai mulți organizatori de evenimente din aceeași țară contactează managementul unor artiști, prețurile vor începe să crească și se pot chiar dubla.

-Ne bucură să știm că pentru artiștii confirmați până acum la Untold Festival a contat mult atât conceptul de festival pe care l-am prezentat cât și faptul că suntem Capitala Europeană a Tineretului 2015. Totodată, ajungând prin această procedură de achiziție direct la booking agent, am reușit să evităm comisioane și alte taxe suplimentare ale agențiilor de intermediere.

-În urma procedurii prezentate în cele de mai sus, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de firma “European Event Services” din Germania. Celelalte firme care au depus oferte sunt “DEAG” din Germania și “Broadway” din Ungaria.

-Conform OUG 34., am publicat în sistemul SEAP anunțul de atribuire în termenul legal; după trimiterea către SEAP a unui anunț de atribuire, acesta este verificat de către autoritatea competentă, ANRMAP. În cazul în care această entitate constată nerespectarea obligațiilor legale are dreptul de a aplica sancțiunile prevăzute în același act normativ.

-Federația SHARE este la dispoziția dumneavoastră pentru orice alte detalii despre proiectele Cluj-Napoca 2015 Capitala Europenă a Tineretului.

Mulțumim tuturor partenerilor, voluntarilor și celor care s-au implicat în ultimii ani în susținerea acestui proiect!

 

Redacția

comedy cluj
Cluj Capitala tineretului 2015 vineri, 25 septembrie 2015, 06:00

Opt filme în lupta pentru Trofeul Comedy Cluj 2015

Opt lungmetraje din opt țări – Malaezia, Ungaria, Franța, Polonia, Australia, Spania, Bulgaria și Marea Britanie – intră anul acesta...

Opt filme în lupta pentru Trofeul Comedy Cluj 2015
Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 22 septembrie 2015, 13:18

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?

UNTOLD anunță deschiderea perioadei de pre-înregistrări pentru bilete la ediția 2016 a festivalului. UNTOLD pune și pentru ediția 2016 fanii...

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 15 septembrie 2015, 17:01

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”

O altfel de piaţă volantă va fi organizată miercuri, 16 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca. Începând de dimineaţă, de la ora 9:00, în...

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
poze untold
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 10 septembrie 2015, 12:11

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?

„Capture the sould of Transylvania / Surprinde sufletul Transilvaniei” a fost provocarea lansată pentru luna august de echipa Day 15...

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 3 septembrie 2015, 06:00

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa

Sunt aşteptaţi cca 6.000 de participanţi, din 17 ţări, precum şi înalte feţe bisericeşti, în frunte cu patriarhul BOR, PF Daniel. Sunt...

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa
Cluj Capitala tineretului 2015 luni, 31 august 2015, 15:56

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!

După 20 de ani de spectacol și succes, Michael Flatley prezină un show cu totul nou, un spectacol de excepție ce a cucerit deja publicul...

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 20 august 2015, 11:10

Cortul tineretului în centrul Clujului

Titlul de Capitală Europeană a Tineretului este acordat de Forumul European al Tineretului, o platformă care grupează aproape o sută de...

Cortul tineretului în centrul Clujului
Cluj Capitala tineretului 2015 sâmbătă, 15 august 2015, 08:07

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea

The Untold Faces este denumirea proiectului Day 15 august și reprezintă mai mult decât un simplu concurs foto. Prin această inițiativă, echipa...

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea