Ascultă Radio România Cluj Live

Concerte KONTHRAST (în La Ţevi) şi ATARIA & SANCTUAR (în Hard Club)

Bună ziua dragi iubitori ai rock-ului !!!

Concerte KONTHRAST (în La Ţevi) şi ATARIA & SANCTUAR (în Hard Club)

Articol editat de , 27 februarie 2015, 16:16

Emisiunea SUPERSOUND şi Radio România Cluj vă invită în acest sfârşit de săptămână la două concerte inedite.

Primul îl aveţi în această seară de vineri în clubul La Ţevi (Cluj-Napoca) cu începere de la orele 22.00 alături de trupa clujeană de hard & heavy KONTHRAST

 

konthrast

„Trupa infiinţată la începutul anului 2014, de către solistul vocal Albert Manz şi toboşarul Istvan Lakadat (cu care a mai lucrat împreună, la grupul Messenger, la inceputul anilor ’90). Acestora li se alătura chitaristul Emil Linczing, basistul Cristi Rachiteanu, şi în cele din urmă clăparul Attila Nemeth Balogh, care definitivează complet stilul abordat de grup, un rock melodic, cu spectru larg, pentru toate categoriile de vârstă”

Componenţa ii include pe următorii:

Albert Manz (ex. Triton, Messenger) – Vocal;

Emil Linczing (ex. Bonebreakers) – Chitari;

Attila Nemeth Balogh – Clape;

Cristi Rachiteanu (ex. Head, Paradox) – Bass;

Istvan Lakadat (ex. Apropo, Messenger, Spectrum) – Percutie

 

Cel de-al doilea concert are loc, sâmbătă, 28 februarie, în Hard Club (Cluj-Napoca), de la orele 20.30  cu trupele SANCTUAR (Timişoara) şi ATARIA (Zalău) sub egida „Heavy Metal Night

ataria

„Trupa ATARIA a fost înfiinţată în anul 2001 de către Nelu Brindea , Gabi Cuceu, Ovidiu Grecu şi Marius Szeker (ex – bass), în localitatea Zalău / Transilvania / România, în genul old school heavy metal.
In acelasi an a aparut si primul demo ce continea 4 piese si trupa a fost difuzata pentru prima data pe un post de radio, iar in primavara anului urmator Ataria era deja difuzata pe postul national de televiziune si a participat la primul festival major de profil.
In vara anului 2002, in fata a peste 3000 oameni, in primul concert „open-air” s-a produs „explozia” care a dat de inteles ca Ataria poate fi un proiect reusit, dupa trei bis-uri si o lupta grea a prezentatorilor cu publicul pentru a putea scoate trupa de pe scena, situatie care s-a repetat de nenumarate ori de atunci incoace. In aceeasi perioada, tot pentru prima oara a fost ocupata prima pozitie intr-un top radio.
In anul 2003 Ataria a ramas in trei membri, a turnat primul videoclip oficial care a ocupat repede prima pozitie in topurile mai multor televiziuni din tara in frunte cu postul national si a inregistrat primul album denumit „Prizonieri in mister”.
In anul 2005 s-a inregistrat un demo cu piesele „Six shadows in the sky”, „Still remember”, „Feel the fire”, „Keeping my eyes on you”, insa nu s-au incadrat niciodata intr-un album din cauza nemultumirilor legate de calitatea inregistrarii.
In anul 2006 trupa apare pentru prima oara intr-o publicatie de specialitate in strainatate. Intra in trupa Romeo Ciumarnean (clape) si genul trupei incepe sa se modifice usor…
In anul 2010, bateristul Florin Hamza il inlocuieste pentru o perioada pe Gabi si intra in trupa Calin Ioardache (chitara ritmica), dupa care in 2013 trupa ajunge la actuala formula dupa reintoarcerea lui Gabi la tobe.
În 2011 Ataria a devenit singura trupă din România care a ajuns pe prima pagina a site-ului Road Runner Records fiind desemnata cea mai bună trupa de Rock, necontractată cu o casă de discuri, după ce a fost aleasă trupa zilei de nenumărate ori, și trupa săptămânii de 11 ori. Menționez că in cele 3 top-uri( Rock, Metal și Alternative) au participat peste 12000 de trupe din toată lumea și au fost înscriși 32000 de membrii. Jeremy Rosen (Director, Digital Platforms & Web Sites) a declarat public că piesa „The Nightmares” (prima de pe preview) este una din preferatele sale din acele topuri, oferind nota 8, cea mai mare dată de el.
Anul 2013 este anul in care trupa face un pas important care desavarseste profesionalismul acesteia, infiintand Asociatia Culturala Ataria – menita ca printre altele sa sprijine tot ceea ce inseamna muzica rock (genurile melodice) si artistii aflati la inceput de drum in acest domeniu, acest proiect fiind o premiera la nivelul tarii”.

Componenta:
Nelu Brindea-Solo Guitar/Vocals
Gabi Cuceu-Drums
Ovidiu Grecu-Bass Guitar
Calin Iordache-Rhythm Guitar

SANCTUAR (Timisoara)
Sanctuar debutează pe scena rock-ului autohton la Periam Port Festival ( Rock la Mures ) şi astfel încet,încet, începe să iasă din anonimat participând la mai multe festivaluri de motociclişti, concerte in diferite cluburi locale, dar si diferite evenimente publice ( Festivalul Vinului sau Fesivalul Berii ).
In acel timp componenta Sanctuarului era: Claudiu Rugaciune ( Metale ) – voce / chitara – Florin Caramidaru ( Scruci ) chitara – Niezgoda Andrei Tobe, iar Florin Rugaciune ( Zbarla ) Bass.
Dupa cativa ani de munca, Sanctuar reuseste sa isi creeze o imagine frumoasa printre rockerii timisoreni, iar in aprilie 2007 le face acestora un cadou deosebit cu 8 piese in care s-a pus mai mult suflet decat material financiar – albumul de debut „Fiinţe Alese”. Acest material este autoprodus, iar Sanctuar detine toate drepturile asupra acestui cd.
În toamna lui 2007 Sanctuar sufera prima modificare de componenta. Borzasi Levente ( Levy ) – chitara, il inlocuiese pe Scruci, iar în ianuarie 2010 Andrei Niezgoda (tobe), este înlocuit de Robert Risteiu (Cretzu), astfel producandu-se cea de-a 2-a modificare la sectiunea membri.
Dupa o perioada in care trupa ajunge sa imparta scene importante cu trupe autohtone (Cargo,Iris,Trooper, Compact, etc), dar si internationale ( Bonfire ( Germania ) si Kiss Forever Band ( Ungaria ), in octombrie 2011 Sanctuar lansează cel de-al doilea album intitulat ” 30 de Vieţi „. (c)
O data cu lansarea albumului trupa porneşte într-un turneu care cuprinde 30 de oraşe din ţara, usor usor inmultindu-si numarul fanilor peste tot pe unde canta.
Intre anii 2011 – 2014 Sanctuar ajunge sa cante cam peste tot pe unde se poate canta in Romania ( Festivaluri moto, cluburi din toate orasele importante, Tv, si multe alte evenimente publice din diferite zone ), pentru ca in 2013 sa fie desemnata finalista la cel mai important concurs rock Wacken Open Air Romania, reprezentand cu fruntea sus in acest eveniment zona de vest a tarii.
Primavara lui 2014 ii prinde pe membri Sanctuar intr-o stare de nerabdare, euforie si buna dispozitie … va intrebati de ce ? de ce nu ? glumesc … Anul curent este an aniversar pentru cel mai bun grup heavy metal din Romania. Asadar trupa are de ce sa petreaca pentru ca implineste 10 ani de existenta !! Bineinteles ca nu se putea serba acest deceniu de activitate, decat printr-un turneu national.
Tot cu aceasta ocazie Sanctuar va intra in studio unde va imprima un nou material, ce cu siguranta va aduce un castig de fani, dar si ii va face pe vechii sustinatori sa treaca din Rai in Infern printr-o ” simfonie a ingerilor „.
Si asa cum, cand e bine de ce e bine … si asa frumos, cum era totul planificat, se intampla ca Levy, sa paraseasca trupa … asadar, toate planurile au fosta date putin peste cap … insa nu chiar de tot … dupa ceva cautari, am reusit sa gasim un nou chitarist, iar turneul national de 10 ani va incepe asa cum am promis. Ceea ce se amana, insa nu pentru o perioada lunga de timp, va fi cel de-al 3-lea album de studio al trupei. Mai multe detalii despre Sanctuar in viitorul apropiat, pentru ca acum avem o vara incarcata cu concerte printre bikeri \m/

Componenta:
Claudiu Rugaciune ( Metale ) – Voce / Chitara
Florin Rugaciune ( Zbarla ) – Bas / voce
Erdei Claudiu ( Vrajitoru’ ) – Chitara
Richard Ebner ( Richie ) – Tobe

Să aveţi parte de un rock weekend excelent !

Crişan Bibian

Concurs concert TROOPER
Supersound miercuri, 4 februarie 2015, 20:53

Concurs concert TROOPER

Sâmbătă, 14 februarie 2015, vă invităm la concert TROOPER (în Hard Club), ocazie cu care vă amintesc că în cadrul emisiunii SUPERSOUND de...

Concurs concert TROOPER
Rock Battle ediția a 3- a
Supersound duminică, 25 ianuarie 2015, 07:01

Rock Battle ediția a 3- a

Organizatorii Rock Battle anunță lansarea înscrierilor la cea de treia ediție ce adună toți iubitorii de muzică rock în centrul orașului...

Rock Battle ediția a 3- a
SUPERSOUND, de la orele 24.00 vă rezervă multe noutăţi cu: Wednesday 13, Venom, Night Demon, Angelus Apatrida, The Crown, Archgoat plus multe surprize.
Supersound sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 20:00

SUPERSOUND, de la orele 24.00 vă rezervă multe noutăţi cu: Wednesday 13, Venom, Night Demon, Angelus Apatrida, The Crown, Archgoat plus multe surprize.

Bună seara vă spune acelaşi Crişan Bibian care vă invită pe spaţiul rezervat emisiunii de rock/metal şi în această noapte de sâmbătă...

SUPERSOUND, de la orele 24.00 vă rezervă multe noutăţi cu: Wednesday 13, Venom, Night Demon, Angelus Apatrida, The Crown, Archgoat plus multe surprize.
La Supersound, sâmbătă, audiaţi piese din repertoriul: Lord Dying, Ensiferum, Marduk, Manic Depression, Immolation, Axident
Supersound sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 19:54

La Supersound, sâmbătă, audiaţi piese din repertoriul: Lord Dying, Ensiferum, Marduk, Manic Depression, Immolation, Axident

Bună seara, dragi iubitori şi împătimiţi ai rock-ului. Ne aflăm în noul an la cea de-a treia ediţie de metale la Radio România Cluj. Un...

La Supersound, sâmbătă, audiaţi piese din repertoriul: Lord Dying, Ensiferum, Marduk, Manic Depression, Immolation, Axident
Supersound sâmbătă, 3 ianuarie 2015, 19:00

Retrospectiva anului 2014, sâmbătă noaptea la Supersound

La Mulţi Ani tuturor ascultătorilor emisiunii Supersound, să aveţi parte de mult noRock, sănătate şi împliniri. Iată-ne intraţi într-un...

Retrospectiva anului 2014, sâmbătă noaptea la Supersound
Supersound sâmbătă, 20 decembrie 2014, 14:23

La Supersound, sâmbătă noapte: KORZUS, NADER SADEK, MELECHESH, NEONFLY şi TAAKE.

Bună vă fie inima, dragi împătimiţi ai rock-ului. Iată ca noul an ne bate la uşă, mai aveţi de audiat la Radio România Cluj, două ediţii...

La Supersound, sâmbătă noapte: KORZUS, NADER SADEK, MELECHESH, NEONFLY şi TAAKE.
Supersound sâmbătă, 13 decembrie 2014, 18:12

Supersound in memoria lui Chuck Schuldiner (1967-2001), în această noapte de la orele 24.00

Salut împătimiţii metalelor grele şi foarte grele. De la orele 24.00 vă invit la o nouă porţie de sonorităţi metalice. În prima parte a...

Supersound in memoria lui Chuck Schuldiner (1967-2001), în această noapte de la orele 24.00
Supersound sâmbătă, 6 decembrie 2014, 16:38

La Supersound, în această noapte de la orele 24.00: audiţii cu: Narnia, Prohod, Born From Pain, Anthrax, Fornicus…

De la orele 24.00 la Radio România Cluj, în cadrul emisiunii SUPERSOUND, aveţi multă muzică rock/metal, multe informaţii despre evenimentele...

La Supersound, în această noapte de la orele 24.00: audiţii cu: Narnia, Prohod, Born From Pain, Anthrax, Fornicus…