Târgul Agraria, un succes din prima zi
Cea de-a 21-a ediţie a Târgului Agraria a fost inaugurată joi, 23 aprilie, în câmp deschis, pe platforma Tetarom 3, din comuna Jucu, judeţul Cluj, şi va fi deschis până duminică, 26 aprilie, inclusiv. Târgul este specializat în agricultură, zootehnie şi industrie alimentară, iar precedentele 20 de ediţii au avut loc în Cluj-Napoca, la complexul ExpoTransilvania. Suprafaţa disponibilă în oraş s-a dovedit în final prea mică pentru nevoile crescânde ale târgului, aşa că, din acest an, totul s-a mutat la Jucu.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 aprilie 2015, 18:33 / actualizat: 24 aprilie 2015, 15:47
Corina Mareş, din partea firmei germane DLG InterMarketing, se ocupă de mulţi ani cu organizarea Târgurilor Agraria. Domnia sa ne-a declarat:
„Avem la dispoziţie o suprafaţă de 55.000 metri pătraţi şi 205 expozanţi, la care se adaugă firmele co-expozante. Participanţii provin din 14 ţări, dintre care Olanda are un pavilion propriu iar Ungaria o participare colectivă. Ne aşteptăm la cca 10.000 de vizitatori în cele 4 zile de târg. Platforma pentru demonstraţii cu maşini agricole va căpăta o importanţă tot mai mare, iar de la anul sperăm să putem organiza şi o expoziţie de animale pe măsura importanţei agricole a acestei regiuni„. (Corina Mareş, organizator)
La festivitatea de deschidere a celei de-a 21-a ediţii a târgului Agraria a fost prezent şi managerul firmei organizatoare, Bernd Koch, care se declară mulţumit atât de precedentele ediţii cât, mai ales, de noul amplasament de la Jucu:
„Am fost mulţumit şi de precedentele ediţii, fiindcă, în ciuda problemelor create de spaţiul restrâns, de necazurile cu traficul şi cu parcările, până la urmă am reuşit să-i primim pe toţi fermierii şi producătorii interesaţi, însă mutarea în spaţiul acesta din parcul Tetarom ne oferă cu totul alte oportunităţi„. (Bernd Koch)
Prezent la festivitatea de deschidere, directorul general al APIA, Mihail Puţintei, consideră că asemenea târguri ar trebui să aibă loc în toate regiunile ţării, fiind o ocazie excelentă pentru contacte între fermieri şi furnizorii de materiale, materii prime şi consultanţă agricolă. De aceeaşi părere este şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, care a adăugat că, în 2014, agricultura a devenit contributorul principal în formarea PIB, iar dezvoltarea exploataţiilor comerciale a condus la restrângerea semnificativă a suprafeţelor de pârloagă.
Expozanţii se declară încântaţi atât de noul amplasament al Târgului cât şi de numărul mare de vizitatori înregistrat chiar de la deschidere.
Dan Horea
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI