Despre radio, cu pasiune [VIDEO]
Studenţii anului I de la Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării Cluj, au aflat luni, 27 aprilie, ce presupun provocările industriei de radio, într-o lume dominată de smartphone şi tablete.
Articol editat de Carmen Sas, 27 aprilie 2015, 17:36 / actualizat: 1 mai 2015, 9:37
Timp de două ore, în cadrul unui curs susţinut de către Bogdan Roşca, managerul Radio Cluj, care a răspuns pozitiv invitaţiei adresată de către prof.dr. Ilie Rad, s-a discutat de la egal la egal, cu studenţii anului I, despre ce presupune jurnalismul radio şi munca de reporter/redactor:
Sunt foarte puţine vocile care nu sunt bune de radio…dar vocea este un instrument care se poate antrena. Este mult mai importantă dicţia şi pronunţia corectă…Pentru omul de radio, vocea este cea mai importantă armă, este instrumentul lui de lucru. Există voci care ies pe post şi voci care nu ies. De foarte multe ori, în spatele celui care iese pe post, există o armată care face o grămadă de lucruri: de la texte de prezentare, la reportaje, site…pe ei nu îi auziţi pe post…
Discuţia s-a axat apoi pe crearea conţinutului de radio pentru platforme mobile şi inevitabil, s-a vorbit despre ce înseamnă dăruirea şi pasiunea, trăsături esenţiale pentru cineva care face din această meserie un stil de viaţă. Şi pentru că doar în urmă cu o zi s-a încheiat Târgul de carte Gaudeamus ediţia a XVI-a, Bogdan Roşca a vorbit şi despre succesul pe care acest eveniment l-a înregistrat la Cluj Napoca.
Nu în ultimul rând, deoarece, de-a lungul timpului, numeroşi tineri care au absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, s-au format ca şi jurnalişti la Radio Cluj, managerul Bogdan Roşca le-a reamintit studenţilor anului I că „porţile studioului nostru sunt deschise pentru toţi cei care sunt dispuşi să înveţe ce înseamnă munca la radio”.
Carmen Sas
Nu uitaţi, Radio Cluj poate fi ascultat şi on line, AICI.