Ascultă Radio România Cluj Live

UNTOLD Festival susține turismul în Transilvania

Turiștii care vin la UNTOLD Festival în perioada 30 iulie – 2 august au posibilitatea să descopere trasee turistice impresionante în Cluj și în împrejurimi.

Untold trasee turistice
Foto: Untold trasee turistice

Articol de cristina.rusu, 3 iulie 2015, 16:32 / actualizat: 4 august 2017, 12:56

UNTOLD Festival a încheiat un parteneriat cu Wens Travel pentru a oferi, pe lângă programul de festival extrem de bogat, trasee turistice și o experiență turistică inedită în orașele Transilvaniei, sprijinind astfel dezvoltarea turismului în perioada festivalului.

Festivalierii au oportunitatea să descopere istoricul și frumusețea locurilor, legendele românești inedite și savoarea produselor tradiționale, în cele patru trasee organizate de Wens Travel în Cluj-Napoca, Cheile Turzii și Salina Tuda, Alba Iulia, Sighișoara și Viscri. Mai multe detalii despre trasee sunt disponibile pe www.untoldfestival.com/ro/tururi-ghidate/.

Ne dorim să transformăm Clujul și împrejurimile într-un reper important pe harta turistică națională și, totodată, unul din punctele de atracție ale străinilor care încep să viziteze din ce în ce mai mult Transilvania. Credem că, atât prin intermediul UNTOLD Festival, dar și al celorlalte manifestări culturale din oraș, lumea are ocazia să cunoască o zonă cu adevărat deosebită a Transilvaniei. E motivul principal pentru care Wens Travel a propus aceste experiențe unice. Turiștii vor putea să descopere orașul celor trei fortificații și cetatea Apulum, să cunoască istoria nespusă a Clujului, ori să se rătăcească pe străzile înguste ale vechii cetăți medievale Sighișoara sau să ia parte la spectacolul vizual din vechea salină romană de la Turda. Într-un rezumat, le propunem să facă parte dintr-o poveste care impresionează și fascinează încă de la primul său capitol. (Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel)

Astfel, primul traseu invită turiștii interesați să ia la pas orașul Cluj-Napoca unde pot descoperi în mai puțin de o zi cele mai importate obiective turistice locale: Grădina Botanică, Muzeele Clujului, centrul istoric, piețele și bisericile monument ale orașului.

Mai mult, aceștia vor fi purtați într-o călătorie culinară prin bogăția produselor tradiționale românești.
Două din cele mai importante obiective turistice din județul Cluj îi așteaptă pe străini la doar 35 de km de Cluj.

Salina Turda a devenit în câţiva ani un punct de referinţă pe harta turistică a Clujului şi a ţării, fiind cotată de CNN drept al doilea loc subteran din lume ca atractivitate şi plasată de mai multe publicaţii străine în topurile destinaţiilor de profil.

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici.

De asemenea, trecerea prin Cheile Turzii va dezvălui turiștilor o priveliște rar întâlnită, peisajul stâncos și cele peste 1.000 de specii de plante și animale sunt bijuteriile naturii ce vor fascina străinii.

Un important reper din istoria Transilvaniei va fi punctul central al celui de-al treilea traseu turistic: Alba-Iulia, cealaltă capitală, invită turiștii într-o călătorie medievală prin cetatea Alba-Iulia. Frumusețea locului și bunătatea oamenilor oferă turistului o experiență de neuitat.

Sighişoara, cea mai frumoasă și mai bine conservată cetate locuită din Europa, cu o arhitectură medievală autentică extrem de spectaculoasă turiștii într-o plimbare prin orașul natal al lui Vlad Țepeș, principele român a cărui personalitate a conturat personajul istoric Dracula.

Călătoria continuă către Viscri, localitate inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde atmosfera satului rustică, liniștea micii aşezări este completată de evenimentele tradiţionale specifice locului.

În perioada UNTOLD Festival, organizatorii estimează că unitățile de cazare din Cluj vor fi integral epuizate și pune la dispoziția festivalierilor opțiuni suplimentare de cazare în Campusul Hașdeu și Campusul Observator, precum și în campingul oficial UNTOLD, unde mai pot fi achiziționate bilete până în 10 iulie 2015.

Situată în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în Livada Palocsay, zona de camping va avea o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați, fiind disponibilă atât pentru amplasare de corturi, cât și pentru rulote.

Biletul de acces în camping, valabil pentru cele 4 zile de festival este de 49 de lei + taxe în rețeaua Eventim.ro atât pentru cazarea în cort, cât și pentru rulotă.

Despre UNTOLD
UNTOLD Festival, se va desfăsura în perioada 30 iulie – 2 august a.c., la Cluj-Napoca și va aduce pentru prima data în România, pe aceeasi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA și DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artiști internaționali și naționali, dintre care amintim: WU-TANG CLAN, ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman, Gramatik.

UNTOLD Festival este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federaţia SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu organizaţia Student Plus, fondator al Federaţiei SHARE Cluj-Napoca.

 

Redacția

 

Nu uitați, Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

 

comedy cluj
Cluj Capitala tineretului 2015 vineri, 25 septembrie 2015, 06:00

Opt filme în lupta pentru Trofeul Comedy Cluj 2015

Opt lungmetraje din opt țări – Malaezia, Ungaria, Franța, Polonia, Australia, Spania, Bulgaria și Marea Britanie – intră anul acesta...

Opt filme în lupta pentru Trofeul Comedy Cluj 2015
Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 22 septembrie 2015, 13:18

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?

UNTOLD anunță deschiderea perioadei de pre-înregistrări pentru bilete la ediția 2016 a festivalului. UNTOLD pune și pentru ediția 2016 fanii...

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 15 septembrie 2015, 17:01

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”

O altfel de piaţă volantă va fi organizată miercuri, 16 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca. Începând de dimineaţă, de la ora 9:00, în...

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
poze untold
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 10 septembrie 2015, 12:11

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?

„Capture the sould of Transylvania / Surprinde sufletul Transilvaniei” a fost provocarea lansată pentru luna august de echipa Day 15...

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 3 septembrie 2015, 06:00

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa

Sunt aşteptaţi cca 6.000 de participanţi, din 17 ţări, precum şi înalte feţe bisericeşti, în frunte cu patriarhul BOR, PF Daniel. Sunt...

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa
Cluj Capitala tineretului 2015 luni, 31 august 2015, 15:56

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!

După 20 de ani de spectacol și succes, Michael Flatley prezină un show cu totul nou, un spectacol de excepție ce a cucerit deja publicul...

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 20 august 2015, 11:10

Cortul tineretului în centrul Clujului

Titlul de Capitală Europeană a Tineretului este acordat de Forumul European al Tineretului, o platformă care grupează aproape o sută de...

Cortul tineretului în centrul Clujului
Cluj Capitala tineretului 2015 sâmbătă, 15 august 2015, 08:07

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea

The Untold Faces este denumirea proiectului Day 15 august și reprezintă mai mult decât un simplu concurs foto. Prin această inițiativă, echipa...

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea