Ascultă Radio România Cluj Live

Noapte albă la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca organizează joi, 17 decembrie, între orele 18.00 şi 01.00, a patra ediţie a Nopţii Porţilor Deschise.

Noapte albă la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca

Articol de , 16 decembrie 2015, 20:13

Programul evenimentului cuprinde sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu actori ai Naţionalului clujean, ateliere de teatru, dans şi desen, concerte, un spectacol de stand-up comedy şi proiecţia în premieră a producţiei “Cabina de film”.
De asemenea, clujenii vor putea cumpăra obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, dar şi produse confecţionate manual de artişti şi meşteşugari locali.

Programul evenimentului  

Scena mare

18:00 – 20:00

VALS și SWING – Atelier de dans, susținut de Dina Pop

Dina Pop este profesor coregraf la Napoca Dance Westies, fiind și unul dinte cofondatorii Asociației Sportive Napoca Dance. Cu o vastă experiență în cadrul dansului clasic și sportiv, Dina a studiat și s-a perfecționat și în dansuri dincolo de acestea, iar pentru Noapte Porțiilor Deschise ne propune un atelier de dans de vals și swing.

20:00 – 20:20

MIM versus CLOVN – DEMONSTRAŢIE cu participanţii la atelierul condus de Silvius Iorga şi Tudor Lucanu, acompaniament muzical live: Mihnea Blidariu.

Am ales această formulă de mim vs. clovn pentru atelierul nostru fiindcă specia teatrală a mimului şi cea a clovnului sunt foarte apropiate şi asemănătoare din punct de vedere al construcţiei, ele fiind odraslele Commediei dell’Arte, mai cu seamă al lui Arlechino, şi pentru că se află în aceeaşi zonă de umor şi de exprimare a acestuia. Participanţii vor putea experimenta, astfel, două modalităţi de expresie, în cadrul atelierului, urmând ca ulterior să prezinte cele mai reuşite momente pe scena mare a teatrului, în faţa spectatorilor.

20:30 – 20:55  

CABINA DE FILM – proiecţie de film în premieră

Filmul se bazează pe interviurile care au fost realizate în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, la ediţia din 27 martie 2015. Proiectul, denumit de noi Cabina de film, i-a invitat pe cei care au vizitat teatrul în acea zi să intre în cabină şi să răspundă unor întrebări, în faţa camerei de filmat. 63 de participanţi au dorit să răspundă întrebărilor noastre. Scopul principal al experimentului nostru a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră.

Filmare şi montaj: Ion Bentea, intervievator: Cristina Beligăr; consultant: S.R.; muzica: József Iszlai. Un film de Andreea Iacob.

21:00 – 21:50 

SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Irina WintzeAngelica NicoarăRadu Lărgeanu, Matei Rotaru.

22:00 – 22:50

Concert: Grupul „IZA“ din Maramureș

23:00 – 23:50

Lansare de disc: CÂNTECE DE IARNĂ – prezintă Ion Mureșan

CONCERT cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman 

00:00 – 01:00 

ÎȚI PROMIT CĂ… – STAND-UP COMEDY cu Dragoş Pop

„Conform H.G. 24/17/2015 se inițiază și realizează tronsonul „Îți promit că” cu valoare distracțională mărită pe ambele sensuri sub forma garantată de stand-up comedy, show încadrat funcțional la capitolul 1) – corecție socială, aliniatul 2) – valoarea pieții, în cuantum de 60 min. Singurele derogări admise sunt cele echilibrat bahice conform legilor în vigoare.“ (Dragoş Pop)

Foaier, rang II

18:00 – 20:00

ANIMART – TEATRUL OBIECTELOR, TEATRUL DE HÂRTIE – atelier condus de Filip Odangiu

Atelierul își propune să trezească în participanți curiozitatea și atenția pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au un potential expresiv nelimitat. Lucrând concret, vom afla că „teatrul obiectelor“, al materialelor fizice, servește, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginației eliberate.

18:00 – 20:00
CONSTELAȚII DE HÂRTIE – atelier de desen cu Paul Mureşan

După mulți ani de desen, tânărul artist premiat pentru filmele sale de animație, Paul Mureșan, propune un atelier de desen în pastel. Atelierul va consta în predarea și învățarea acestei tehnici, prin desene pe tema „ceruri înstelate”. Vârsat minimă de participare este de 16 ani.

„Se zice ca suntem făcuți din praf de stele. La acest atelier vom încerca să facem stelele din praf.“ (Paul Mureşan)
Pe toată durata evenimentului (18:00 – 01:00)  

Foaier parter
Librăria BOOKSTORY şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca

Foaier rang II

TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas)

Asociaţia Derzelas este o asociaţie neguvernamentală care are ca viziune asigurarea unui trai ideal persoanelor cu dizabilităţi prin înlăturarea barierelor sociale şi profesionale. Misiunea Asociaţiei Derzelas este de a implementa, cu personal specializat, programe specifice de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi de a face cunoscute în rândul comunităţii problemele cu care acestea se confruntă.

Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made (Oranjerie)

Oranjerie a luat fiinţă în 2012, fiind prima galerie handmade din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru frumos, pentru artă şi comerţ echitabil stă la baza activităţii noastre. Produsele din galerie sunt realizate de către artişti şi meşteşugari locali pe care dorim să îi susţinem. Aici veţi găsi o mare varietate de lucrări, de la pictură şi ceramică, la bijuterii şi accesorii, de la jucării şi creaţii de iluminat interior, la cosmetice naturale şi decoraţiuni de casă, toate venite direct din atelierele artiştilor. În afară de activitatea comercială, Oranjerie este gazdă a multor ateliere de creaţie, expoziţii şi a altor evenimente care urmăresc aducerea laolaltă a clienţilor şi a artiştilor. De asemenea, Oranjerie găzduieşte şi un eveniment lunar de mare succes, Schimbul Liber de Bijuterii, unde participanţii sunt încurajaţi să schimbe între ei bijuteriile pe care nu le mai poartă, fără implicarea banilor.

Foaier rang II
Caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet

Foaier, rotondă

Cafeneaua Doamna T 

 

Darian Sacalis

 

Ascultă Radio Cluj online AICI:

 

armin van buuren untold 2017
Evenimente duminică, 6 august 2017, 15:26

UNTOLD 2017, ziua 3 – Armin van Buuren: ”România, ce bine să fiu acasă!”

Cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD, ziua în care Armin Van Buuren a urcat pe DRAGON’S NEST, a adus în tărâmul plin de magie peste 90.000...

UNTOLD 2017, ziua 3 – Armin van Buuren: ”România, ce bine să fiu acasă!”
Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Hurts și Marshmello, în a treia zi de festival
Evenimente duminică, 6 august 2017, 13:37

Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Hurts și Marshmello, în a treia zi de festival

Peste 100.000 de oameni, români şi străini, au trăit sentimente unice pe Cluj Arena, unde, după cum o spun chiar ei, se scriu poveşti frumoase,...

Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Hurts și Marshmello, în a treia zi de festival
untold 2017 ziua doi_2
Evenimente sâmbătă, 5 august 2017, 13:58

UNTOLD 2017-ziua 2: ”Te iubesc, România”!

A doua zi a festivalului UNTOLD a atras în tărâmul plin de magie peste 82.000 de festivalieri. Artista Ellie Goulding a urcat vineri seară, 4...

UNTOLD 2017-ziua 2: ”Te iubesc, România”!
Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Vama și Ellie Goulding, pe scena principală, în a doua zi de festival
Evenimente sâmbătă, 5 august 2017, 13:24

Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Vama și Ellie Goulding, pe scena principală, în a doua zi de festival

Vama, una din cele mai iubite trupe româneşti, a fost primul artist din România care a urcat pe mainstage-ul Festivalului Untold 2017, vineri, 4...

Radio Cluj la UNTOLD 2017 – Vama și Ellie Goulding, pe scena principală, în a doua zi de festival
Evenimente vineri, 4 august 2017, 13:45

[VIDEO] UNTOLD Festival 2017

Prezent la UNTOLD 2017, Dannic a declarat, în conferința de presă înainte de spectacol, că iubește publicul din România, care este unic și...

[VIDEO] UNTOLD Festival 2017
Evenimente vineri, 4 august 2017, 12:45

322 de persoane au primit îngrijiri medicale în prima zi, la UNTOLD

În prima zi a festivalului UNTOLD forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000...

322 de persoane au primit îngrijiri medicale în prima zi, la UNTOLD
Evenimente vineri, 4 august 2017, 11:46

UNTOLD 2017-76.000 de festivalieri în prima zi [FOTO]

Peste 76.000 de festivalieri au trecut în prima zi pragul tărâmului magic UNTOLD 2017. Artiștii care au concertat în prima seară a festivalului...

UNTOLD 2017-76.000 de festivalieri în prima zi [FOTO]
Evenimente joi, 3 august 2017, 12:00

Startul UNTOLD 2017 s-a dat joi, la ora 12:00

200 de artiști vor concerta și mixa din 3 și până în 6 august pe 10 scene cu o suprafață totală de peste 230.000 de metri pătrați. Scena...

Startul UNTOLD 2017 s-a dat joi, la ora 12:00