Ascultă Radio România Cluj Live

Cadouri de Dragobete şi mărţişoare la Gaudeamus Radio România din Craiova

Conform unei tradiţii care a ajuns deja la frumoasa vârstă de 15 ani, Radio România deschide Caravana Gaudeamus la Craiova! Ediţia aniversară a Târgului Gaudeamus Radio România de la Craiova, organizată de Centrul Cultural Media Radio România şi Radio România Oltenia Craiova, va avea loc în perioada 24 – 28 februarie şi va fi găzduită de foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu. Şi în acest an, Târgul Gaudeamus Radio România de la Craiova se anunţă drept principalul punct de atracţie pentru cei care doresc să ofere celor dragi cadouri cât mai originale şi mărţişoare de păstrat o viaţă.

Gaudeamus-Craiova-2016
Foto: Gaudeamus-Craiova-2016

Articol editat de Carmen Sas, 24 februarie 2016, 10:33

Gaudeamus Craiova

                                                                                     Gaudeamus Craiova

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 24 februarie, la ora 12:00, şi va fi transmisă în direct (on air şi online) în întreaga ţară, prin reţeaua Radio România Regional. Programul de vizitare a târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă între orele 10:00 şi 18:00 şi duminică între orele 10:00 şi 15:00. Intrarea este liberă. Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Radio România Craiova 2016 este Gabriel Coşoveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova.

Cea de a XV-a ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România de la Craiova stă sub semnul surprizelor:

Miercuri, 24 februarie, înainte de deschiderea oficială a târgului, oriunde aţi fi pe traseul Radio România Oltenia Craiova (str. Ştirbei Vodă) – Teatrul Naţional Marin Sorescu, via Centrul Vechi, vă invităm să vă alăturaţi lanţului uman ce susţine şi promovează lectura: circa 2.000 de persoane – elevi, cadre didactice, angajaţi ai instituţiilor culturale din Craiova şi (de ce nu?) trecători, vor forma un şir de susţinători şi îşi vor înmâna o carte simbol care va ajunge la Târgul Gaudeamus Radio România. Evenimentul, iniţiat şi organizat de Radio România Oltenia Craiova, se doreşte a fi o manifestare publică de susţinere a cărţii şi de stârnire a interesului pentru lectură, în special în rândul tinerilor, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care împărtăşesc aceste valori.

• Vino la târg cu partenerul, caută panoul-inimă şi fotografiază-te! Postează fotografia pe pagina de Facebook a Radio România Oltenia Craiova şi poţi câştiga 500 de lei, să sărbătoreşti Dragobetele cu jumătatea ta. Radio România Oltenia Craiova va oferi acest premiu cuplului a cărei fotografie va aduna cel mai mare număr de like-uri. Regulamentul concursului este disponibil pe www.radiocraiova.ro.

În fiecare zi, câţiva dintre vizitatori vor pleca de la târg cu câte un volum cadou, oferit de către unul dintre expozanţi. Cine vor fi norocoşii vizaţi, vom afla, zilnic, pe parcursul târgului.

• Tombola Gaudeamus, cu premii extrem de atractive: un LCD, un DVD-player şi un tablou, oferite de Lions Club Craiova, un sistem audio oferit de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Craiova şi o tabletă, oferită de Rotary Club Craiova. Tombola se derulează pe baza buletinelor de vot al publicului, iar tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 27 februarie, la ora 17:45.

• Expoziţia Craiova în imagini, unde veţi putea admira lucrări realizate în cadrul a trei ediţii ale Taberei de Artă Plastică Ilinca Butucea (2013, 2014, 2015), desfăşurate sub genericul Mişcarea sufletească de toamnă de la Craiova, la care au participat artişti plastici cu expoziţii în ţară şi străinătate. Vernisajul expoziţiei, organizată de Casa de Modă Ilinca, va avea loc joi, 25 februarie, la ora 17:00.

Gaudeamus Craiova 2016, repere statistice:

64 de expozanţi reuniţi în 40 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vizitatorii vor putea beneficia şi la această ediţie a târgului: o suprafaţă de peste 330 mp de standuri, 91 de evenimente, număr record pentru întreaga Caravană Gaudeamus, propuse de către organizatori şi expozanţi şi adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Cea de a XV-a ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România de la Craiova va constitui şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România:

Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiar publicul din localităţi din zona de audienţă a Radio România Oltenia Craiova.

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 27 februarie, la ora 14:30, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe invitaţii de nota 10 ai Târgului Gaudeamus Radio România de la Craiova, elevi din oraşul-gazdă premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Adrian Emanuel Dicu, George Radu Romanescu, Elena Mădălina Stănăşel, Maria Teodora Şerban şi Alexandra Maria Udriştoiu (toţi elevi ai Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova). Premiile vor fi oferite de Radio România şi de Automobile Dacia.

Faza locală a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, organizată de Radio România Oltenia Craiova – joi, 27 februarie, între orele 12:00 şi 13:00.

Premiile ediţiei 2016 a Târgului Gaudeamus Radio România Craiova vor fi decernate duminică, 28 februarie, începând cu ora 12:00, astfel:

Trofeele Gaudeamus (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul Târgului.

Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio şi TV, tot prin Votul Publicului.

Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la Târgul Gaudeamus.

Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezentă la târg de către organizator şi Casa de Modă Ilinca.

Premiile Tombolei Gaudeamus.

Târgurile Gaudeamus, reunite în cadrul Programului Lectura, constituie cea mai importantă componentă a unui proiect de anvergură naţională, iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul declarat de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale. Palmaresul cumulat al Programului, în intervalul 1994 – 2015, însumează 90 de târguri organizate sub brandul Gaudeamus, peste 2.600.000 de vizitatori, 9.700 de expozanţi şi 10.400 evenimente culturale. Principalele sale componente sunt: Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, Caravana Gaudeamus Radio România (Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Litoral), Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi o serie de proiecte conexe. Calendarul Gaudeamus 2016 mai cuprinde: Cluj-Napoca (20 – 24 aprilie), Oradea (18 – 22 mai), Litoral (11 – 15 august), Gaudeamus Carte Şcolară (15 – 25 septembrie) şi Târgul Internaţional Gaudeamus (16 – 20 noiembrie).

Târgul Gaudeamus Craiova – un eveniment Radio România.

 

Redacţia

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Știri Radio România luni, 13 noiembrie 2023, 15:51

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days

Radio România organizează, în zilele de 16 şi 17 noiembrie a.c., în parteneriat cu ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), conferința Media...

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
Știri Radio România luni, 13 noiembrie 2023, 12:50

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)

În programul Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității Teatrul Național Radiofonic prezintă la Radio România Cultural premiera absolută...

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Știri Radio România sâmbătă, 4 noiembrie 2023, 12:28

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online

O nouă colecţie de spectacole sonore ale Teatrului Naţional Radiofonic a fost lansată pe platforma eteatru.ro, o colecție alcătuită cu...

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Știri Radio România joi, 2 noiembrie 2023, 10:22

Câștigătorii premiilor Galei Radio România

Radio România a sărbătorit, la 1 noiembrie, 95 de ani de existență neîntreruptă. Cu acest prilej, Gala Radio România a premiat excelența în...

Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Știri Radio România luni, 30 octombrie 2023, 13:12

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO

Tribut adus performanței individuale și colective, Gala Radio România aduce în prim-plan 60 de nominalizări remarcabile în 12 domenii de...

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO
Știri Radio România luni, 30 octombrie 2023, 11:32

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența

De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții...

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența
Știri Radio România luni, 30 octombrie 2023, 09:18

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!

Ultima ediție din acest an a Caravanei Gaudeamus Radio România se va desfășura între 1 și 5 noiembrie în Capitala Culturală Europeană,...

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!
Știri Radio România marți, 24 octombrie 2023, 12:04

Gala Radio România

Gala Radio România reprezintă o inițiativă distinctivă, bazată pe fundamentele memoriei culturale specifice Radio România și care își face...

Gala Radio România