indemnizatie refugiat

Guvernul nu are posibilitatea să aloce fonduri pentru majorarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului

Guvernul nu are posibilitatea să aloce, până la următoarea rectificare bugetară, fonduri pentru majorarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, afirma, miercuri, 30 martie, că şi în cazul în care Guvernul va decide să dea aceşti bani trebuie să se ţină cont de marja mica de cheltuieli permisă de actualul cadru bugetar :
Până la 1 iulie, orice realocare de fonduri este imposibilă. De altfel, nici nu e cazu,l pentru că legea intră în vigoare la 1 iulie. Evident că, în momentul rectificării, este momentul care poate să aducă la această discuţie. Dar, repet, ceea ce noi vrem să subliniem, este cadrul îngust în care activitatea executivă din perspectivă financiar-bugetară se exercită. Suntem la 2,95 şi iată-ne cu 200 de milioane de lei în plus pentru anul acesta. Ăsta este cadrul în care evoluăm.
În opinia purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, responsabilitatea pentru soluţiile de rezolvare a acestei situaţii aparţine în egală măsură Parlamentului şi Executivului.

 

Radio România Actualităţi

Citește și despre

Lasă un răspuns