Ascultă Radio România Cluj Live

Produse alimentare care protejează împotriva formării tumorilor

Ciocolata, roșiile și semințele de dovleac se numără printre cele 10 alimente care protejează împotriva cancerului, indică rezultatele unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă americani din California.

Produse alimentare care protejează împotriva formării tumorilor

Articol editat de cristina.rusu, 8 iunie 2016, 06:00

Cacaoa face ca ciocolata să fie benefică nu numai în combaterea colesterolului rău, dar şi să prevină apariția tumorilor.

Flavonoizii, care sunt o parte esențială a boabelor de cacao, protejează împotriva cancerului intestinal, stopând inflamaţia şi întărind sistemul imunitar.

Roşiile nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, sunt de părere experții. Aceaste legume conţin licopen, considerat cel mai puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi.

Datorită conținutului ridicat de carotenoide, semințele de dovleac sunt alimente recomandate pentru prevenirea afecțiunilor maligne.

Consumul de semințe de dovleac reduce riscul de cancer de piele, plămâni, intestine, vezică urinară și sân.

Potrivit studiului, femeile trebuie să includă în alimentaţie şi nucile. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3, care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase sau chiar împiedică formarea lor.

Consumul de nuci de cinci ori pe săptămână previne apariţia tumorii maligne cel mai frecvent întâlnită la femei – cancerul de sân.

Consumul regulat de struguri, zmeură, portocale, morcovi şi broccoli previne, de asemenea, apariţia acestei boli.

Printre cele 10 produse alimentare, care protejează împotriva formării tumorilor, se numără și ceaiul verde.

Această băutură conține o serie de substanțe care protejează organismul de celule canceroase – cofeină, fluorură, zinc, calciu, potasiu, iod, cupru și mangan.

Conform studiului, pentru a obține beneficii maxime din ceaiul verde ar trebui să consumăm trei căni pe zi.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate