Ascultă Radio România Cluj Live

7 alimente pentru frumusețea femeilor

Femeile din zilele noastre trebuie să facă faţă unor provocări zilnice: probleme de serviciu, program încărcat, treburi în gospodărie, întreținerea relațiilor de familie, îngrijirea şi educaţia copiilor, dar şi să fie mereu frumoase şi atrăgătoare.

femeie slaba dieta

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 iulie 2016, 06:00

Alimentaţia adecvată le poate elibera de tensiuni și le poate face să fie fericite şi să-şi menţină frumuseţea. Există unele alimente care ajută la prevenirea unor boli, sporesc imunitatea, hrănesc pielea și cresc serotonina. Iată câteva alimente importante pentru echilibrul fizic şi psihic al reprezentantelor sexului frumos.

Ardeii roşii – Aceasta este cea mai puternică sursă de vitamina C, care creşte imunitatea şi previne apariţia ridurilor.

Somonul – Datorită grăsimii omega-3, acest peşte este minunat pentru sănătate, are efecte anti-inflamatorii şi protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

Ciocolata – Zeci de studii au arătat că persoanele care consumă ciocolată neagră sunt într-o formă foarte bună. Femeile care mănâncă două tablete de ciocolată negră sunt mai fericite. Se recomandă consumul de ciocolată neagră cu peste 75% cacao.

Nucile îmbunătățesc fluxul sanguin. Două nuci pe zi ne fac sănătoase și fericite.

Merele reduc riscul de boli de inimă, îmbunătățesc tensiunea arterială și previn acumularea de grăsime.

Rodiile sunt simbolul fertilității și sănătății. Ele conţin acid elagic, care contribuie la starea generală a corpului și spiritului.

Pătrunjelul ajută la combaterea celulitei, una dintre principalele probleme ale femeilor. Favorizează detoxifierea și eliminarea metalelor grele din organism care afectează funcționarea normală a țesuturilor.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate