Ascultă Radio România Cluj Live

La ce temperatură setăm aerul condiționat?

Este greu să te răcoreşti în zilele toride acasă, în maşină sau la serviciu. Când dăm de aer condiţionat, tentaţia este să îl setăm la o temperatură cât mai scăzută. Atenţie însă! Medicii spun că diferenţa mare de temperatură dintre afară şi interior ne poate afecta muşchii şi articulaţiile.

aer conditionat

Articol editat de Alina Vingan, 23 iulie 2016, 06:00 / actualizat: 23 iulie 2016, 7:54

Vara, specialiștii recomandă folosirea aerului condiționat, cu respectarea unor reguli. Temperatura din interior trebuie să fie doar cu 10 grade mai mică față de cea din exterior.

În caz contrar, pot apărea probleme la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Corpul, în timpul ăsta începe să reacţioneze. Și el luptă şi luptă şi luptă, începând să creadă că aceea e temperatura corectă, prin simplul fapt că nu stăm tot timpul în acelaşi loc, ieşim de la rece la mai cald, şi tot aşa, muşchiul nu mai înţelege acest lucru şi ajunge la un moment dat pompând tot timpul să menţină aceeaşi temperatură, el riscă să rămână contractat (Răzvan Bogăţeanu, fizioterapeut).

De aceea, dacă simptomele nu cedează în două-trei zile, cel mai bine ar fi să vă programați la un fizioterapeut.

Ce trebuie să facem noi? Să redăm elasticitatea musculaturii, asta înseamnă să încălzim zona şi să detensionăm zona. Lucrăm pe zona superioară a spatelui, unde se contractă de obicei musculatura pe trapez. Tot ce înseamnă musculatură în zona coloanei (Răzvan Bogăţeanu).

Pentru o recuperare rapidă, recomandate sunt şi duşurile alternative. De asemenea, este bine să evitaţi băuturile care au o temperatură mai scăzută de 4 grade Celsius. În acest fel puteţi preveni apariţia altor probleme de sănătate.

 

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate