Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai amare alimente din lume sunt benefice pentru sănătate

Alimentele amare pot fi considerate neplăcute la gust, însă ele impulsionează purificarea naturală a organismului și favorizează arderile rapidе.

Cele mai amare alimente din lume sunt benefice pentru sănătate

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 august 2016, 06:00 / actualizat: 2 august 2016, 9:20

Aceste alimente ajută digestia şi îmbunătățesc nivelul de energie şi rezistenţă.

Curcuma se numără printre cele mai amare alimente. Acest condiment indian ajută la purificarea sângelui, regenerează celulele ficatului şi reduce inflamaţia. Este foarte amar și se recomandă utilizarea sa cu măsură. Curcuma este adecvată pentru sportivi, deoarece ajută la recuperarea musculară.

Varza creaţă este regina legumelor. Conţine multe vitamine, calciu şi antioxidanţi şi este inclusă în meniul restaurantelor de lux, fiind considertă o delicatesă. Se serveşte cu ulei de măsline.

Cafeaua este o băutură amară, însă deosebit de preţioasă, cu cele mai multe proprietăţi antioxidante, care purifică ficatul şi colonul. Cafeaua conține teobromină și cafeină, care cresc fluxul de bilă și dilată vasele de sânge.

Pepenele amar este popular în regiunea tropicală din Caraibe, Africa și Asia. Această legumă arată ca un castravete cu coajă dură şi este un ingredient important în dieta localnicilor care sunt renumiţi pentru longevitatea lor. Compușii biochimici din pepenele amar au proprietăţi antibacteriene care purifică sângele şi ajută la întărirea sistemului imunitar. El poate fi consumat crud, fiert, prăjit.

Anghinarea de Ierusalim, cunoscută, de asemenea, sub numele de topinambur sau rădăcina soarelui este un alt aliment amar, însă deosebit de benefic pentru sănătate. Este bogată în inulină, oligozaharidă ce conține fructoză care controlează zaharurile din organism. Deși nu crește energia din organism, anghinarea îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi ţine sub control glicemia. Ea conține fier, magneziu şi vitamina C.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate