Ascultă Radio România Cluj Live

Alimentele care nu se strică niciodată

Există alimente care nu au termen de valabilitate, deoarece nu se strică niciodată. Pe recipientele sau pungile în care se află alimentele veşnice nu este nevoie să fie precizată data expirării.

Alimentele care nu se strică niciodată
Foto: Alimentele care nu se strică niciodată

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 septembrie 2016, 06:00

Mierea are termen de valabilitate nelimitat. Ea îşi poate modifica culoarea iniţială sau se poate cristaliza, însă chiar şi aşa este bună de consum.

Orezul este un alt aliment veşnic, indiferent de soiul său – cu bob lung sau rotund. Singurul pericol pentru acesta sunt insectele, de aceea trebuie depozitat cu grijă.

Oţetul alb poate fi achiziţionat în cantităţi mari, pentru că nu se strică niciodată. În afară de faptul că poate fi folosit la salate, el este şi un mijloc excelent de curăţare.

Sarea nu se poate altera, rămânând veşnic bună de consum.

Un alt produs cu termen de valabilitate nelimitat este amidonul de porumb, însă trebuie păstrat într-un loc răcoros și într-un recipient bine sigilat.

Zahărul poate fi mereu proaspăt, singura problemă fiind umiditatea. Zahărul nu se descompune niciodată, deoarece nu stimulează dezvoltarea bacteriilor. Pentru a-l menţine bun de consum, trebuie ferit de umiditate și de insecte.

Fasolea uscată nu se strică şi poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp. Cu cât este mai veche, cu atât va dura mai mult să se înmoaie în timpul preparării, însă nu-și pierde valoarea nutritivă. Singura condiţie este să fie depozitată corespunzător şi cât mai departe de insecte.

Cafeaua instant poate fi păstrată în frigider pentru totdeauna, indiferent dacă recipientul este deschis sau nu.

Siropul de arţar încheie lista alimentelor care nu au termen de valabilitate.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate