Ascultă Radio România Cluj Live

Ghimbirul scade apetitul și topește kilogramele

Există numeroase metode care ajută la eliminarea apei în exces, printre care o dietă săracă în grăsimi şi cu puţini carbohidraţi.

ceai de ghimbir

Articol de Bianca Câmpeanu, 11 septembrie 2016, 06:00

Alimentele şi băuturile picante pot ajuta la pierderea în greutate, se arată într-un studiu în care mesele au fost condimentate cu chili şi au fost reduse alimentele grase şi dulci.

Un studiu realizat la Universitatea Columbia (SUA) relevă faptul că ghimbirul ajută în dietele de slăbit. Potrivit cercetătorilor, ceaiul de ghimbir scade apetitul şi topeşte kilogramele, fiind astfel activat metabolismul. Ardeii iuţi şi ghimbirul conţin capsaicină şi gingerol, care ard grăsimile din organism. Ghimbirul ajută, de asemenea, împotriva migrenelor, cancerului de colon, ovarian şi de sân, având efecte benefice asupra problemelor produse de chimioterapie, asociate cu disconfort cum ar fi greaţa şi vărsăturile.

Tuberculul minune este un remediu popular pentru balonare, probleme digestive sau pierderea lipsei de mâncare. Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii şi ajută la întărirea sistemului imunitar. Pentru a prepara ceaiul de ghimbir se utilizează întotdeauna rădăcină proaspătă. Tuberculul de ghimbir se decojeşte şi se taie felii. Acestea apoi se scufundă într-o cană cu apă clocotită, care se acoperă şi se aşteaptă timp de 15 minute. Un strop de lămâie adăugat în ceai îi conferă o notă proaspătă.

Ghimbirul este folosit în Asia de mii de ani. Rădăcina cu note fructate a devenit rapid o parte integrantă a bucătăriei moderne. Este folosit ca ingredient pentru supa de dovleac sau ca parte a diferitelor curry, în pireuri sau pentru a prepara sushi. Experţii recomandă să se întrebuinţeze întotdeauna ghimbir proaspăt. Potrivit acestora, pentru a obţine efectele scontate în dietele pentru slăbit, adulţii trebuie să consume zilnic două grame de ghimbir. Ghimbirul poate întârzia sau preveni cataracta, stimulează fluxul sanguin şi este folosit cu succes împotriva răcelii. Este bogat în uleiuri esenţiale, vitamine şi minerale cum ar fi fier, magneziu, sodiu şi calciu.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate