Ascultă Radio România Cluj Live

Trei alimente care ne întineresc

Un compus natural din avocado, broccoli şi castraveţi are un efect de întinerire asupra organismului, se arată într-un studiu al Universităţii din Washington.

Trei alimente care ne întineresc

Articol editat de , 4 noiembrie 2016, 06:00

Nicotinamida conţinută de acestea încetineşte deteriorarea funcției hepatice şi reducerea densității osoase și are efecte benefice asupra metabolismului, pentru a compensa pierderea de energie, considerată o cauză majoră a îmbătrânirii organismului.

Oamenii de ştiinţă au testat efectele acestui compus asupra şoarecilor adulţi, pentru a vedea dacă este în măsură să încetinească procesul de îmbătrânire fizică şi, în acelaşi timp, să accelereze metabolismul acestora la nivelul exemplarelor tinere. După administrare, compusul a intrat în sânge în decurs de trei minute și s-a transformat în nicotinamid adenin dinucleotidă, un element major în producerea de energie.

Am găsit o cale de a încetini deteriorarea stării fiziologice la şoarecii în vârstă. Acest lucru înseamnă că ei au un metabolism și niveluri de energie comparabile cu cele ale șoarecilor tineri, a declarat autorul studiului, profesor dr. Shinichiro Imai de la Universitatea din Washington. Şi pentru că celulele umane au același proces de producție a energiei, sperăm că vom fi în măsură să aplicăm metoda pentru a permite persoanelor în vârstă să aibă o viață mai sănătoasă și să se simtă mai bine, a mai spus acesta.

 

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate