Ascultă Radio România Cluj Live

Accident grav pe Autostrada Soarelui, cu 4 morti si peste 50 de raniti (UPDATE)

UPDATE 6 noiembrie, ora 16.0024 de persoane, dintre care una în stare gravă,  mai sunt internate în spitalele din Bucureşti, în urma accidentului de sâmbătă de pe Autostrada A2.

Accident grav pe Autostrada Soarelui, cu 4 morti si peste 50 de raniti (UPDATE)

Articol editat de Alina Vingan, 5 noiembrie 2016, 15:10 / actualizat: 6 noiembrie 2016, 16:12

În urma carambolului produs sâmbătă, în condiţii de ceaţă densă, patru persoane au murit. În accident au fost implicate 29 de maşini, dintre care două microbuze care transportau persoane şi un camion.

Anchetatorii stabilesc acum cine a fost vinovat pentru producerea celui mai grav accident în lanţ întâmplat vreodată în România. De luni, toate autovehiculele implicate în accident vor fi supuse unor expertize tehnice.

UPDATE 6 noiembrie, ora 8.30 –  22 de persoane rănite în accidentul de sâmbătă de pe A2 mai sunt internate în spitalele din Capitală, şapte în stare mai gravă.

Potrivit celui mai nou bilanţ, patru persoane şi-au pierdut viaţa după acest accident în lanţ, cel mai grav petrecut vreodată pe şoselele din ţară. Doi dintre morţi şi peste 20 de răniţi sunt din Slobozia. Au fost pasageri într-unul din cele două microbuze implicate în carambol. Majoritatea erau angajaţi la o firmă de pază şi făceau naveta. Transportul era asigurat de angajator cu un microbuz de 22 de locuri, dar este posibil ca numărul călătorilor să fi fost mai mare.

UPDATE ora 19.00 –  Bilanţul victimelor, după accindentul produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada Soarelui, a ajuns la 4, după ce o femeie, aflată în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a murit.

Între timp, din celelalte unităţi sanitare au fost externaţi răniţii care nu mai necesitau supraveghere medicală, iar câţiva au fost transferaţi pentru îngrijiri de specialitate la alte spitale din Bucureşti.

UPDATE ora 12:45 – Potrivit primelor cercetări, în zona Lehliu s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

Comisar-şef de poliţie George Grigore a declarat că în accident au fost 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane şi unul de transport marfă.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. Alte 16 ar fi refuzat transportul la spital.

Comisarul George Grigore a explicat că accidentele s-au produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo. Ceața densă din această dimineață a făcut ca vizibilitatea să fie mult redusă.

UPDATE ora 11:45 – Secretarul de stat în Ministerul de Interne a declarat că au murit 3 persoane, nu 4 cum se anunțase inițial. În privința răniților numărul acestora depășește 50.

UPDATE ora 11.05: Numerele de urgențe la care se pot afla informații despre starea victimelor: 021.264.85.15 sau 021.264.85.16.

UPDATE ora 10.42: Centrul INFOTRAFIC: Circulația a fost deviată de la km 64 al autostrăzii A2, pe DN3A Lehliu Gară- Drajna. Pe celălalt sens de mers (Constanța- București) circulația nu este afectată.

UPDATE ora 10.32: Acționează ISU Constanța, Ialomița, Călărași și București – Ilfov.

UPDATE ora 10.24: Răniții au fost transportați la spital, la Lehliu și în București, la Pantelimon, Floreasca și Bagdasar- Arseni.

UPDATE ora 10.07: Există în continuare risc de accident, ceața persistă.

UPDATE ora 10: Nu au ținut cont de avertizarile poliției privind condițiile de drum, ceața densă. Bilanțul este tragic: 4 morți și 39 de răniți.

UPDATE 9:36: Patru persoane au murit în accidentul de pe A2. Nu mai sunt persoane încarcerate, răniții au fost transportați la spital.

UPDATE 9:22: Două persoane și-au pierdut viața în accidentul de pe Autostrada Soarelui, sunt cel puțin 20 de răniți, iar mai multe persoane au rămas încarcerate.

Mai multe autovehicule s-au lovit, în această dimineață, pe sensul de mers spre Constanța, lângă Lehliu.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat că a fost activat Planul Roșu de intervenție și că, din primele informații, acest accident s-a produs din cauza vizibilității reduse, provocată de ceață, dar și din cauza vitezei.

La fața locului intervin amublanțe SMURD, pompieri și autospeciale de descarcerare din București, Călărași și Ialomița.

Traficul este blocat la kilometrul 67.

Poliția recomandă șoferilor să își adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanța în mers între autovehicule și să nu se angajeze în depașiri riscante.

 

Mai multe citiţi AICI

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
Social joi, 25 aprilie 2024, 13:42

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pichetează joi, 25 aprilie, sediile instituţiei din toată ţara. Preşedintele...

Protest al angajaților din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului
Avertizare de ploi și vânt
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:27

Avertizare de ploi și vânt

Potrivit meteorologilor, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoţite de...

Avertizare de ploi și vânt
Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor
Social joi, 25 aprilie 2024, 11:00

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor

Iertarea este o șansă pe care suntem chemați să o dăm lumii și semenilor și în același timp nu poate fi împlinită deplin fără credință...

Iertarea este o șansă pe care o oferim lumii și semenilor
Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?
Social joi, 25 aprilie 2024, 10:22

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?

Despre ce este vorba? Pornită de la o simplă aplicație, Be my Eyes a ajuns o comunitate globală de persoane nevăzătoare și voluntari care...

Vrei să îmi împrumuți puțin ochii tăi?
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 16:30

Rozătoare moarte și mizerie la un supermarket din Nojorid! [FOTO]

Un magazin Carrefour din Nojorid a fost amendat și închis de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor. La un control...

Rozătoare moarte și mizerie la un supermarket din Nojorid! [FOTO]
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 15:10

Utilaje agricole arse într-un incendiu

Două echipaje de stingere și un echipaj de pompieri paramedici din cadrul Stației de Pompieri Săcueni au intervenit pentru stingerea focului de...

Utilaje agricole arse într-un incendiu
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 10:36

Turistă britanică atacată de urs

Femeia, o scoțiană în vârstă de 72 de ani, se afla cu mașina pe Transfăgărășan, când în fața mașinii au apărut doi urși.   În...

Turistă britanică atacată de urs
Social miercuri, 24 aprilie 2024, 08:23

”Oradea donează o pâine”

Este vorba de Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuța Nufărul și cartierul Ioșia (stația de autobus-blocul Pensionarilor)...

”Oradea donează o pâine”