Ascultă Radio România Cluj Live

Gutuile și dieta

Gutuia este printre cele mai bune medicamente ale toamnei iar dacă vrei să slăbești, acest fruct te va ajuta să previi starea de înfometare.

Gutuile și dieta

Articol editat de cristina.rusu, 21 noiembrie 2016, 06:00 / actualizat: 24 noiembrie 2016, 11:54

Gutuile sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier și calciu.

Bobițele tari pe care le simțiți uneori în pulpă, lângă sâmbure conțin substanțe care te protejează de boli inflamatorii, colon iritabil și cancer de colon.

Gutuile conțin și multe vitamine și minerale, unele mai greu de găsit în alimentație, cum ar fi cuprul.

Conținutul mare de fibre, dar și cel de pectină, ajută în ameliorarea ulcerelor gastrice și reglează scaunul, indiferent dacă problemele tale țin de constipație sau diaree.

Pectina are și un efect benefic în reducerea nivelului colesterolului.

Sindromul colonului iritabil este o altă afecțiune asupra căreia gutuile au un efect minune.

Cantitatea ridicată de pectină prezentă în aceste fructe, asigură o digestie mai bună, în condițiile în care mâncarea rămâne mai mult timp în stomac și senzația de foame întârzie.

Bogate în vitamina C, gutuile îți pot crește imunitatea toamna, când virozele se înmulțesc.

O gutuie pe zi ne ține departe de inflamațiile gâtului, destul de frecvente în sezonul rece, iar semințele măcinate au un efect calmant extraordinar în caz de tuse și bronșită.

Dacă ai încercat tot felul de metode de slăbit și nimic nu a dat rezultate până acum, ai putea încerca o dietă cu gutui.

Aceste senzaționale fructe ale toamnei îți furnizează doar 63 de calorii la 100 de grame. În plus, gutuile conțin fibre care detoxifică organismul și împiedică asimilarea grăsimilor.

Nutriționiștii recomandă consumul a 2-3 gutui în fiecare zi, pentru rezultate rapide în cura de slăbire. Dacă îți este greu să consumi gutuile în stare proaspătă, prepară-ți un suc din ele.

Atenție! Gutuile nu sunt recomandate bolnavilor de stomac.

Gutuile au un nivel ridicat de aciditate și nu ar trebui să le consumi în stare proaspată dacă suferi de hiperaciditate gastrică. Le poți consuma dacă sunt preparate termic. Spre deosebire de alte fructe, gutuile își pastrează proprietățile curative chiar dacă sunt preparate termic.

 

Redacția

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate