Ascultă Radio România Cluj Live

Servitul mesei la birou dăunează grav siluetei

Mirosul de mâncare scade productivitatea la birou şi afectează condițiile de lucru în rândul angajaților, arată rezultatele unui studiu efectuat recent cu participarea a 1.000 de persoane.

Servitul mesei la birou dăunează grav siluetei

Articol de Bianca Câmpeanu, 2 decembrie 2016, 06:00

Doi din cinci angajaţi au declarat că au fost prea ocupaţi pentru a lua o pauză de prânz reală. Obiceiul de a mânca la birou a crescut într-o asemenea măsură, încât două treimi dintre oameni iau deja masa de prânz în acest fel. Printre cele mai neplăcute mirosuri de mâncare care pot fi simţite într-un birou s-au numărat cele de sardine, macrou, brânză şi ouă.

Cercetătorul care a efectuat studiul a declarat:

Unii oameni nu pot realiza care este efectul alegerii lor pentru masa de prânz și modul în care aceasta va afecta relațiile lor cu colegii.

Servitul mesei de prânz la birou poate fi nu numai un gest nepotrivit la locul de muncă, însă are şi un efect negativ asupra siluetei. Experții avertizează că aceste obiceiuri alimentare la birou pot duce la creșterea în greutate, iar psihologii susţin că distrage atenția oamenilor în procesul de lucru. În afară de aceasta, mâncatul la birou este, de asemenea, un obicei extrem de neigienic, deoarece tastaturile computerelor și suprafețele de lucru sunt pline de milioane de bacterii. În anul 2014, dr. Lisa Ackerley, profesor la Royal Society of Public Health, avertiza că un angajat intră zilnic în contact cu 10 milioane de bacterii.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate