Ascultă Radio România Cluj Live

Consumul moderat de nuci protejează organismul de boli

Potrivit cercetătorilor britanici, consumul de nuci aduce numeroase beneficii.

Consumul moderat de nuci protejează organismul de boli

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 decembrie 2016, 06:00 / actualizat: 15 decembrie 2016, 11:48

Oamenii de ştiinţă britanici susţin că un consum zilnic moderat de nuci ţine departe de noi numeroase boli. Cercetătorii britanici, au efectuat un studiu la University College London (UCL), la care au atras în jur de 800.000 de voluntari, care consumau zilnic câte 20 de grame de diferite nuci, incluzând arahidele şi nucile. Potrivit studiului recent, s-a constatat că era suficienţă chiar şi această cantitate pentru a reduce cu 30% riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare.

Consumul zilnic de nuci a redus cu 15% riscul de cancer şi cu 22% riscul de deces prematur. Este curios faptul că acest aliment are proprietatea de a reduce semnificativ îmbolnăvirea cu diverse forme de cancer. S-a mai descoperit că persoanele care erau predispuse de a face diabet aveau şanse mari de a reduce de două ori dezvoltarea acestei boli, dacă consumau zilnic nuci.

Nucile conţin proteine, grăsimi vegetale, fibre, antioxidanţi şi multe minerale, în special magneziu, care au efecte favorabile de lungă durată asupra organismului nostru. Ca urmare, experţii britanici sunt ferm convinşi de faptul că în cazul unui consum moderat de doar câteva nuci pe zi este posibil să ameliorăm semnificativ starea de sănătate a organismului şi să-l protejăm de diverse boli.

Specialiştii în nutriţie din Marea Britanie sunt dispuşi să continu studiile pe acest aliment.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate