Ascultă Radio România Cluj Live

Vinul fiert și răceala

Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat și moderat de vin roșu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demență și accident vascular cerebral.

Vinul fiert și răceala

Articol editat de cristina.rusu, 27 decembrie 2016, 06:00

Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic și împotriva unei probleme de sănătate comună: răceala.

Medicii au descoperit că un consum moderat de vin poate contribui la dezvoltarea unui tip de imunitate împotriva celor 200 de virusuri care declansează răceala.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consumă mai mult de 14 pahare de vin pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de a răci decât abstinenții. Și protecția este chiar mai puternică pentru cei care optează pentru vinul roșu decât pentru cel alb, au spus specialiștii.

Vinul conține un nivel ridicat de antioxidanți numiți flavonoide. Aceștia fac ca sângele să nu se coaguleze și scad tensiunea arterială. Oamenii de știință spun că flavonoidele luptă împotriva virusurilor nazale.

Vinul roșu conține polifenoli, despre care oamenii de știință spun că au proprietăți antiinflamatoare, anticancer și antiîmbătrânire.

Alcoolul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că mărește fluxul sangvin în țesuturi. Vinul roșu conține, de asemenea, taninuri, care apără organismul de virusuri, făcându-l foarte eficient în lupta cu răceala și gripa.

Scorțișoara este foarte eficientă împotriva simptomelor gripei, iar cuișoarele au puternice proprietăți antibacteriene.

În plus, sucul de lămâie și mierea sunt antiseptice și calmante în infecțiile respiratorii.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate