Ascultă Radio România Cluj Live

Cum ne facem plinul de energie pe timp de iarnă

Profitaţi de iarnă pentru a vă face plinul de energie şi de vitamine, graţie acestor şase alimente:

Cum ne facem plinul de energie pe timp de iarnă
Foto: Cum ne facem plinul de energie pe timp de iarnă

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 ianuarie 2017, 06:00

1. Castanele – Chiar dacă sunt bogate în calorii, castanele comestibile, prin conţinutul lor ridicat în potasiu, ajută la reducerea tensiunii arteriale şi combat efectele nocive ale sodiului în exces din farfuriile noastre. În plus, castanele însoţesc cu succes preparatele din carne de pui.

2. Portocalele – Cu un indice glicemic scăzut şi bogate în vitamina C, portocalele întăresc sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi previn formarea pietrelor la rinichi.

3. Morcovii – Prin conţinutul ridicat de carotenoide, care au rol de antioxidanţi, morcovii stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţesc vederea, au proprietăţi anticancer şi protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare.

4. Bananele – Un consum de banane ne garantează o cantitate suficientă de potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, ele conţin triptofan, pe care organismul îl transformă în serotonină, hormonul bunei dispoziţii.

5. Rodia – Este bogată în antioxidanţi, scade colesterolul şi are proprietăţi benefice în prevenirea unor tipuri de cancer. De asemenea, sucul de rodie este un puternic antioxidant natural. Consumul de suc de rodie îmbunătăţeşte starea generală a sănătăţii noastre.

6. Ananasul – Conţine bromelina, o enzimă care ajută la digestia proteinelor, distruge celulele canceroase, luptă împotriva bolilor cardiovasculare, reduce inflamaţia şi accelerează vindecarea ţesuturilor. Prin conţinutul ridicat de mangan, ananasul protejează împotriva osteoporozei.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate