Ascultă Radio România Cluj Live

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate

Consumul de mezeluri este strâns legat de majoritatea simptomelor de astm, riscul fiind crescut cu 76% pentru amatorii de astfel de produse.

Consumul de mezeluri, risc pentru sănătate

Articol editat de cristina.rusu, 11 februarie 2017, 06:00

Consumul de şuncă, salam şi carne afumată poate creşte de patru ori simptomele de astm, indică rezultatele unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale din Franţa.

Mezelurile conțin nitriți, care ajută la conservarea lor și la păstrarea culorii îmbietoare a produselor.

Nitriţii pot duce la apariţia anumitor tipuri de cancer și inflamații ale tractului respirator.

Pentru a studia influența mezelurilor asupra astmului şi a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit timp de 7 ani starea de sănătate a aproape 1.000 de persoane, inclusiv circa 400 de astmatici.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate