Ascultă Radio România Cluj Live

Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei

Oamenii de ştiinţă recomandă adăugarea de cacao în cafea. Potrivit afirmaţiilor lor, astfel cafeaua devine mult mai benefică organismului: îi va creşte tăria şi va calma nervii.

cacao
Foto: Ingredientul secret care sporește calitatea cafelei

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 martie 2017, 06:00

Cercetătorii au efectuat un experiment, în timpul căruia au comparat efectele a patru băuturi calde la un grup de voluntari. Una din băuturi a fost cafea cu cacao, a doua – cafea simplă, a treia – doar cacao, iar ultima a jucat rol de placebo. La final s-a constatat că o reacţie favorabilă s-a înregistrat la participanţii care au băut cacao, însă rezultate şi mai bune au avut cei care au băut cafea cu cacao.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cacao a redus efectul secundar al cofeinei – nervozitatea. De asemenea, cacao măreşte fluxul de sânge spre creier, fapt ce crește atenția și îmbunătățește capacitatea de învățare. Rezultatele cele mai slabe l-au avut participanţii care au băut cafea simplă, în cazul lor înrăutăţindu-se starea de spirit şi crescând nervozitatea, informează MED daily.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate