Ascultă Radio România Cluj Live

Efectele pozitive ale consumului de conopidă

În Statele Unite ale Americii, conopida este în prezent menţionată pe aceeaşi poziţie cu sparanghelul, varza de Bruxelles şi broccoli.

Efectele pozitive ale consumului de conopidă

Articol editat de cristina.rusu, 22 martie 2017, 06:00

Potrivit cotidianului „The New York Times”, conopida este apreciată şi populară în multe oraşe din întreaga lume, precum Los Angeles, Paris, Viena sau Londra.

În prezent, această legumă revine în gastronomie nu numai datorită aromei sale delicate, ci şi proprietăţilor benefice asupra sănătăţii noastre.

Dieticianul Siegfried Wintgen din Kirchham, Austria, a prezentat pentru nachrichten.at, câteva dintre efectele pozitive pe care le are consumul de conopidă.

Conţinutul ridicat de potasiu protejează sistemul cardiovascular. Conopida are un efect antihistaminic şi ajută la prevenirea cancerului de colon.

Bogată în calciu, are rol important pentru metabolismul osos, coagularea sângelui şi sistemul nervos.

De asemenea, un consum de conopidă ajută la prevenirea bolii parodontale.

Conținutul ridicat de magneziu stimulează metabolismul energetic, protejează inima şi scade tensiunea arterială.

Totodată, acidul folic care se găseşte în conopidă este important pentru formarea sângelui și pentru a preveni osteoporoza.

Acesta stimulează creșterea celulară și are efecte pozitive asupra sistemului nervos central și asupra metabolismului proteic.

Pentru tratamentul gutei, conopida se pretează atât ca mijloc de protecţie, cât şi de prevenire, împreună cu vitamina B12.

Totodată, conopida este deosebit de ușor de digerat. Ea este tonică şi are efect de curăţare asupra rinichilor şi vezicii urinare.

Consumul de conopidă fortifică mucoasa intestinală şi sistemul imunitar.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate