Ascultă Radio România Cluj Live

Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide

Un grup de lucru pentru probleme de mediu din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA a analizat 48 de fructe și legume cultivate prin practici obișnuite și a constatat că spanacul şi căpşunile conțin cele mai multe pesticide, iar porumbul și avocado, cele mai puține, informează „Medical Daily.”

Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide
Foto: Fructele și legumele cu cel mai mare conținut de pesticide

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 aprilie 2017, 08:00

În ciuda spălării și chiar cojirii unora dintre fructe şi legume, în peste 36.000 de probe din produsele alimentare au rămas 178 de pesticide. Cel mai înalt nivel de substanțe chimice a fost găsit în căpșuni, spanac, nectarine, mere, piersici, ţelină, struguri, pere, cireșe, roșii, ardei grași și cartofi.

Toate au fost testate pozitiv pentru o serie de diferite pesticide și au avut o concentrație mare de substanțe chimice sintetice. Căpșunile au conținut cel puțin 20 de pesticide.

Alimentele cu cele mai puține pesticide au fost porumbul, fructele de avocado, ananasul, varza, ceapa, mazărea congelată, papaya, sparanghelul, mango, pepenii, vinetele, kiwi, pepenele galben, conopida și grapefruit-ul. Doar 1% din probele de porumb dulce și avocado au avut pesticide detectabile.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Uniunea pentru Alimentație și Agricultură, care reprezintă producătorii de fructe și legume, consumatorii nu ar trebui să fie îngrijoraţi cu privire la rezultatele, deoarece grupul de lucru asupra mediului nu a folosit o abordare științifică. Cel mai important, potrivit producătorilor, este ca producția agricolă să nu fie poluată, fructele și legumele să fie bine spălate, depozitate într-un loc răcoros, separat de carnea crudă și fructele de mare.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate