Ascultă Radio România Cluj Live

Clujul renumit pentru organizarea Campionatului de Gimnastică

Peste 37 de țări sunt reprezentate la Campionatul European de Gimnastică de la Cluj Napoca.

Clujul renumit pentru organizarea Campionatului de Gimnastică
Foto: Cluj-Napoca centru turistic

Articol editat de Alina Vingan, 19 aprilie 2017, 13:27 / actualizat: 24 aprilie 2017, 12:35

Pentru Cluj Napoca impactul de imagine și cel economic este unul foarte mare.

Gimnaști și antrenori din 37 de țări, peste 1000 de persoane, au venit la Cluj Napoca la Campionatul European de Gimnastică artistică care se desfășoară până duminică, 23 aprilie. Aceștia au fost însoțiți de mulți susținători ai sportivilor.

Pentru Cluj Napoca, acest eveniment este un prilej de promovarea a imaginii la nivel mondial, a declarat Emil Boc, primar al Clujului:

E vorba de peste 37 de țări care vor fi reprezentate prin gimnaști oficiali, antrenori la Cluj Napoca; numai oficiali sunt în jur de 1000, nemaivorbind de turiștii pe care fiecare delegație îi aduce în funcție de dimensiunea țării, iar în al doilea rând e vorba de imaginea pe care Clujul o dobândește la nivel național, european și mondial.

Este o șansă uriașă pentru municipiul nostru de a deveni un element de referință pe plan mondial cu privire la capacitatea de a organiza competiții sportive, asemenea evenimente indirect contribuie la menținerea investițiilor, a locurilor de muncă în Cluj, acolo unde Campionatul European de Gimnastică, un Campionat European de Baschet, unde competiții de nivel european și mondial se organizează, înseamnă că e un loc unde investiția îți este sigură, unde poți să mergi să ai un loc plăcut în care să trăiești să îți desfășori activitatea economică. (Emil Boc, primar)                   

Pentru asigurarea pazei și ordinii publice în zona Sălii Polivalente, locul în care se desfășoară  Campionatul European de Gimnastică, sunt implicați jandarmi și polițiști.

Pentru prevenirea posibilelor atacuri, au fost mobilizate echipe cu câini special antrenați care verifică perimetrul în fiecare dimineață am aflat de la Mariana Barbu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj.

Cainele de serviciu Tony 2

Și Primăria Cluj Napoca s-a implicat, alocând resurse umane și financiare pentru trasportul sportivilor, pentru întâmpinarea delegațiilor și transferul acestora de la cazare spre Sala Polivelentă a mai precizat Emil Boc.

Ne-am implicat pe toate palierele, de la primirea delegațiilor, la aeroport și transportarea lor la hotel, la asigurarea transportului delegațiilor, oficialilor de la hotel la Sala Polivalentă, la celelalte săli unde se efectuează antrenamentele, la asigurarea infrastructurii Sălii Polivalente, la pregătirea unei săli speciale de antrenamente lângă Sala Polivalentă și de asemenea activitatea Poliției Locale de însoțire și control.

Mulțumesc tuturor instituțiilor statului care s-au implicat și se implică impecabil în organizarea acestui eveniment, arătând încă o dată că la Cluj se pot organiza evenimente sigure de cea mai înaltă ținută. (Emil Boc, primar)

Majoritatea sportivilor au fost cazați, la unul dintre cele mai apropiate hoteluri de Sala Polivalentă. Meniul este unul special dedicat sportivilor și este preparat din produse proaspete sau refrigerate am aflat de la Roxana Ghiran Marc, Manager al hotelului Napoca.

În această perioadă capacitatea de ocupare este de sută la sută la hotel, inclusiv în ziua de duminică, găzduim delegațiile internaționale ale Norvegiei, ale Suediei, Ungariei, Rusiei, României, suntem foarte mândri că avem asemenea oaspeți de renume în hotel.

Mâncarea se pregătește din produse și materii prime proaspete, nu vine nimic congelat, sunt meniuri speciale, adaptate pentru sportivi.         

În perioada 19 – 23 aprilie 2017, la Cluj-Napoca se organizează pentru prima dată Campionatele Europene de Gimnastică.

Pentru zilele de 19 și 20 aprilie, când sunt programate calificările, Primăria Cluj-Napoca și Federația Română de Gimnastică vin cu o ofertă  specială dedicată tuturor iubitorilor gimnasticii! Biletul de intrare la calificări are prețul special de 10 lei. Oferta se adresează copiilor, studenților și seniorilor și este valabilă în limita locurilor disponibile.

 

Alina Nechita

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Poluare gravă în județul Bihor
Social duminică, 14 aprilie 2024, 10:57

Poluare gravă în județul Bihor

Poluarea s-a produs pe tronsonul din Oradea până în localitatea Sântandrei, după ce s-au scurs dejecţii menajare printr-o canalizare pluvială....

Poluare gravă în județul Bihor
Sprijin pentru autoritățile locale
Social sâmbătă, 13 aprilie 2024, 13:24

Sprijin pentru autoritățile locale

Autoritățile locale vor putea solicita de la Ministerul Finanțelor până cel târziu în data de 30 septembrie 2024, contractarea de împrumuturi...

Sprijin pentru autoritățile locale
Percheziții în cazul albinelor moarte
Social vineri, 12 aprilie 2024, 15:49

Percheziții în cazul albinelor moarte

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu-Mare, au fost ridicate înscrisuri şi substanţe susceptibile a fi utilizate pentru tratarea...

Percheziții în cazul albinelor moarte
Atenție la carnea de porc pe care o consumați!
Social vineri, 12 aprilie 2024, 15:46

Atenție la carnea de porc pe care o consumați!

Cele cinci persoane au consumat carne de porc din propria gospodărie, dar nu a cerut în prealabil un examen de specialitate asupra cărnii,...

Atenție la carnea de porc pe care o consumați!
Social vineri, 12 aprilie 2024, 15:36

Mai multe trenuri pentru minivacanța de Paști

Pasagerii au în plus mai multe legături spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, cu trenuri directe din Oradea, Arad, Satu Mare, Baia Mare,...

Mai multe trenuri pentru minivacanța de Paști
Social vineri, 12 aprilie 2024, 15:19

Restricții de circulație între Râșnov și Poiana Brașov

Restricţiile se aplică sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 9:00 la ora 19:00, pe un sector de 4 kilometri, iar duminică, 14 aprilie, de la ora 9:00...

Restricții de circulație între Râșnov și Poiana Brașov
Social vineri, 12 aprilie 2024, 14:05

Asociația Caiac SMile a fost premiată

Implicarea asociației din Satu Mare în dezvoltarea turismului accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități a fost premiată în data de 10...

Asociația Caiac SMile a fost premiată
Social vineri, 12 aprilie 2024, 13:58

Noi instrumente pentru combaterea dezinformării online

Informațiile, în mediul online sunt transmise cu foarte mare viteză și pot proveni din diverse surse, credibile sau nu.   Pentru a oferi...

Noi instrumente pentru combaterea dezinformării online