Ascultă Radio România Cluj Live

[AUDIO] La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.8)

Aici şi acum puteţi asculta înregistrarea emisiunii din data de 14 mai 2017.

prof. univ. dr. emerit G.G. Neamţu, conf. dr. Daiana Cuibus si Dan Mosoiu

Articol editat de Carmen Sas, 14 iunie 2017, 11:13 / actualizat: 17 ianuarie 2018, 11:31

 

 

”CA ȘI”… Îi dăm înainte cu el? A, vrem să evităm cacofoniile? Bun, n-o să spunem ”ca coleg”, dar nici ”ca și coleg”, după cum nu e cazul să ne facem de râs cu anomalia: ”ca, virgulă, coleg”. Avem soluția: în calitate de coleg. ”Ca și caracter…”? Hm. E adevărat, sună urât ”ca caracter”. Ce ziceți de ”în privința caracterului”? E altceva. ”Ca și redactor la radio mă simt bine.” Chiar așa? Există însă situații când acest ”ca și” este necesar: ca și când, ca și cum, dar și în situațiile în care înseamnă ”la fel ca”: ”Profesorii, ca și elevii de altfel, termină anul școlar”.

Ca și acum două săptămâni, ca și acum câteva luni (ei, am scris bine?), i-am avut la microfonul Orei de limba română pe prof. univ. dr. emerit G.G. Neamțu și pe conf. univ. dr. Daiana Cuibus, șefa Departamentului de Limba română și Lingvistică generală din cadrul Facultății de Litere.

Domnul profesor ”fentase” un control de rutină la cardiolog (”eu sunt inimos, nu vă faceți griji”). Doamna conferențiar a început deja sesiunea – urmează examenele de admitere și apoi, firește, cele 4 luni de vacanță anunțate (acuzate) de un politician (”sigur, patru luni comprimate în 25 de zile”).  (Dan Moşoiu)

 

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română!
Ora de limba romana joi, 9 martie 2017, 15:14

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română!

După ora 20:00, în a doua ediţie a emisiunii moderate de Dan Moşoiu, la microfon şi … la catedră se vor afla din nou prof. univ. dr. emerit...

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română!
limba romana
Ora de limba romana miercuri, 22 februarie 2017, 15:49

Ora de limba română la Serile Radio Cluj

Astăzi, la Serile Radio Cluj, debutează Ora de limba română! După ora 20:00, într-o emisiune moderată de Dan Moşoiu, la microfon şi …...

Ora de limba română la Serile Radio Cluj