Ascultă Radio România Cluj Live

AMR 10 zile. Jazz in the Park is coming!

Au mai rămas doar 10 zile până la începerea Festivalului Jazz in the Park, care debutează cu trei concerte extraordinare care au loc la Opera Maghiară din Cluj.

Jazz in the Park
Foto: AMR 10 zile. Jazz in the Park is coming!

Articol de Bianca Câmpeanu, 19 iunie 2017, 06:00 / actualizat: 20 iunie 2017, 11:48

Dhafer Youssef, Susana Baca și Barcelona Gipsy Balkan Orchestra sunt artiștii cu renume răsunător confirmați pentru ediția a V-a, care începe în 26 iunie și pentru care sunt puse în vânzare bilete și abonamente pe biletmaster.ro, eventim și kompostor.

Dhafer Youssef, avangardistul genurilor jazz și world music

Dhafer Youssef este un compozitor avangardist al genurilor jazz și world music, unul din principalii ambasadori ai muzicii cu influență arabă din lume. A fost premiat la BBC World Music Awards în 2003 și în 2006 și a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea. A urcat pe scenele tuturor marilor festivaluri de jazz din lume – Montreux, North Sea Jazz, Oslo și Umbria – și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

Misiunea noastră este ca în fiecare an să surprindem publicul cu artiști frumoși, buni, care merită ascultați, dar care au puțină expunere în România. Cele trei nume anunțate azi nu fac excepție și au o comunitate de fani la noi în țară, afirmă directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Dhafer va concerta în 27 iunie, pe scena Operei Maghiare, în cadrul Jazz in the Park. Bilete găsiți pe evenim.ro și pe biletmaster.ro: https://goo.gl/9pxwBU.

Susana Baca, de la cultură la politică și două premii Latin Grammy

Susana Esther Baca de la Colina este cu siguranță unul din cei mai interesanți muzicieni care au participat până acum la Jazz in the Park. Originară din Peru, Susana este artist vocal și profesoară de muzică. A fost premiată cu Latin Grammy de două ori, în 2002 pentru cel mai bun album Folk și în 2011, pentru albumul anului. Implicarea în cultura peruviană a propulsat-o spre o carieră politică, iar în 2011 a fost numită Ministru al Culturii în Peru.
Susana Baca va concerta în 28 iunie, la Opera Maghiară din Cluj, în cadrul ediției a V-a a festivalului Jazz in the Park, iar bilete pot fi achiziționate aici: https://goo.gl/mX5FKf.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, nomazii muzicii Klezmer, Jazz Manouche și Rroma

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra va deschide festivalul Jazz in the Park, în 26 iunie, la Opera Maghiară. Grupul vine pentru prima dată în România și e format din artiști din toate colțurile Europei: Serbia, Ucraina, Franța, Spania, Italia și Grecia.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra are multe influențe muzicale, în special Klezmer, Jazz Manouche și muzică tradițională Rroma. Ei se prezintă ca niște nomazi ai muzicii. În 2013 au publicat primul lor album, pe care l-au produs singuri, fără ajutorul niciunei case de discuri.

În 2015, au făcut o interpretare proprie a piesei „Djelem, Djelem”, una din piesele de referință din cultura Rroma, care a strâns peste 4.500.000 vizualizări pe Youtube.

Bilete pentru concertul Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, care deschide festivalul Jazz in the Park 2017, găsiți aici: https://goo.gl/mcQYbz.

Bilete și abonamente la cele trei concerte pot fi cumpărate pe biletmaster.ro și din rețeaua Eventim. Biletele costă 110 lei la categoria I și 90 de lei la categoria a II-a, iar prețul abonamentului la cele 3 concerte este de 270, respectiv 220 lei: https://goo.gl/lZmjil. Studenții artiști au parte de reduceri.
Festivalul Jazz in the Park are loc în intervalul 26 iunie-2 iulie la Cluj și cuprinde o secțiune pe bilete și abonamente pentru concertele de la Opera Maghiară, concerte cu intrarea liberă, dar cu bilete neobligatorii necesare pentru suținerea Fondului Jazz in the Park, în Parcul Central, pe malul Someșului și în alte locuri care vor fi anunțate în curând.

Informații complete despre festival, program, parteneri, bilete și artiștii confirmați pentru această ediție găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

 

Redacția

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Se construiesc patru locuințe pentru persoanele cu dizabilități
De prin Cluj marți, 26 martie 2024, 13:49

Se construiesc patru locuințe pentru persoanele cu dizabilități

De aceste imobile vor beneficia 40 de persoane adulte cu handicap, instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și...

Se construiesc patru locuințe pentru persoanele cu dizabilități
Luminile stinse în Cluj-Napoca, la Ora Pământului
De prin Cluj sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Luminile stinse în Cluj-Napoca, la Ora Pământului

Sâmbătă, 23 martie, în intervalul orar 20:30–21:30, forul administrativ județean va renunța la iluminarea sediului de pe Calea Dorobanților...

Luminile stinse în Cluj-Napoca, la Ora Pământului
Secretele unui oraș, dezvăluite pas cu pas
De prin Cluj joi, 21 martie 2024, 15:43

Secretele unui oraș, dezvăluite pas cu pas

Am parcurs și noi doar o mică parte din traseu alături de Vali Anghelescu, de la Cluj Guided Tours și am aflat câteva secrete:    ...

Secretele unui oraș, dezvăluite pas cu pas
Cluj-Napoca este un centru de excelenţă pentru UE
De prin Cluj joi, 21 martie 2024, 15:25

Cluj-Napoca este un centru de excelenţă pentru UE

Ea a afirmat că România se va conecta de Budapesta și de Sofia cu linii de mare viteză, iar Clujul este un punct esenţial pe acest traseu....

Cluj-Napoca este un centru de excelenţă pentru UE
De prin Cluj miercuri, 20 martie 2024, 16:36

Adina Vălean se va afla la Cluj-Napoca

Pe de altă parte, la Primăria municipiului Cluj-Napoca va veni în vizită o delegație a Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul...

Adina Vălean se va afla la Cluj-Napoca
De prin Cluj miercuri, 20 martie 2024, 16:20

Festivalul Filmului Francez revine la Cluj

Tema din 2024 este „Créer, innover, entreprendre en français”, care doreşte să evidenţieze dinamismul spaţiului francofon și...

Festivalul Filmului Francez revine la Cluj
De prin Cluj miercuri, 20 martie 2024, 13:38

Concurs internațional de artă murală

”Murals of Youth” este singurul festival şi concurs internaţional de artă murală dedicat elevilor de liceu, precizează...

Concurs internațional de artă murală
De prin Cluj miercuri, 20 martie 2024, 11:45

600 de angajați ai Poștei Române au ieșit în stradă la Cluj

UPDATE: ora 11.00 Procesul de negociere a noului contract colectiv de muncă din Poşta Română a fost compromis, iar oamenii se pregătesc pentru...

600 de angajați ai Poștei Române au ieșit în stradă la Cluj