Ascultă Radio România Cluj Live

Idei pentru micul dejun al copiilor

Un mic dejun echilibrat include produse lactate și cereale, fructe, ouă. Copiii care servesc micul dejun în mod regulat învaţă şi reţin mai uşor informaţiile noi, care, la rândul lor, duc la o performanță mai bună în școală.

Idei pentru micul dejun al copiilor

Articol editat de cristina.rusu, 28 iunie 2017, 06:00

Ei au, de asemenea, multe alte avantaje, cum ar fi aportul zilnic mai mare de fructe și legume, obiceiuri alimentare mai bune și o greutate sănătoasă.

La polul opus se află copiii care sar peste masa de dimineaţă şi se simt de multe ori obosiţi, iritaţi şi neliniştiţi.

Iată câteva idei sănătoase selectate din lumea întreagă pentru un mic dejun sănătos al celor mici.

În Japonia, copiii mănâncă de multe ori orez la micul dejun, care se combină cu piure din soia fermentată, denumit „nato”.

Cerealele sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai comune produse potrivite pentru micul dejun.

În China, cerealele au propria lor versiune, numită „kongi” (terci de orez), adesea combinat cu tofu şi un anumit tip de carne.

În Israel, cel mai des întâlnit mic dejun constă în ouă, sos de roșii și ceapă.

În Italia, croissant-ul franţuzesc a fost înlocuit de un corn mai dens ca textură şi mai dulce.

În Finlanda, se consumă foarte des la micul dejun un terci din cereale combinate cu afine.

În Turcia, pâinea, ouăle, măslinele, brânzeturile, mierea și gemurile nu lipsesc din meniul de dimineaţă.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate