Ascultă Radio România Cluj Live

Bogați celebri care au decis să-şi priveze copiii de moștenire

Mulți dintre cei mai bogați oameni din lume împărtășesc convingerea că, atunci când banii sunt un scop în sine, niciodată nu vin la cei care îi doresc cu ardoare. Atunci când deţii mai mulți bani decât 99% din oamenii de pe planetă, priveşti bogăția într-un mod diferit, faţa de cei care nu au atât de mult.

bani
Foto: bani

Articol de cristina.rusu, 29 iunie 2017, 18:00

Nu este nimic bizar în faptul că cei mai mulţi dintre milionarii și miliardarii din lume au un stil de viaţă destul de modest.

Multe dintre aceste persoane sunt filantropi care îşi donează cea mai mare din avere în scopuri caritabile.

În 2006, legendarul investitor american și om de afaceri Warren Buffett a anunțat că donează 99% din averea sa.

Nu sunt un adept al îmbogăţirii prin moștenire, având în vedere că șase miliarde de oameni din lume sunt mai săraci decât noi, a susţinut miliardarul.

George Lucas este producător, regizor și scenarist de succes, iar situaţia sa materială este excelentă. Lucas are patru copii, care nu vor moșteni niciun bănuţ din avere, pentru că după moartea sa, toţi banii vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că intenționează să-şi doneze majoritatea banilor pentru cauze nobile, ceea ce înseamnă în mod automat că moştenitorii săi nu vor profita pe deplin de imperiul construit de acesta.

În timpul carierei sale de până acum, cântăreţul Sting a reușit să acumuleze în jur de 300 de milioane de dolari. El are șase copii, însă niciunul dintre ei nu este inclus în testamentul său. Marele muzician susţine că, în prezent, copiii săi se se descurcă mai mult decât bine, fără a se baza pe sprijinul său financiar, iar acest lucru va continua şi în viitor, atunci când el nu va mai fi.

Elton John, acum în vârstă de 70 de ani, are doi copii pe care îi creşte împreună cu partenerul său, David Furnish. Artistul a declarat că nu doreşte să-şi înveţe copiii că banii pot fi primiţi fără efort, astfel încât aceştia nu-l vor moşteni. El spune că preferă ca fiii săi să-şi câștige existenţa prin propriile lor eforturi.

Unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, Bill Gates, nu şi-a exclus complet copiii din testament. El le va oferi fiecăruia câte 10 milioane de dolari, sumă care pentru o persoană obișnuită poate fi considerată uriașă, însă aproape simbolică pentru Gates. Restul averii sale va fi destinat actelor de caritate după moartea sa.

Omul de afaceri şi politicianul american Michael Bloomberg se află pe locul zece în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă, cu peste 50 de miliarde de dolari. El este, de asemenea, un cunoscut filantrop și se implică în numeroase cauze în favoarea celor nevoiași. Bloomberg a comentat referitor la planurile sale de a-şi dona o mare parte din avere:

Dacă vrei să faci ceva pentru copiii tăi, să le arăţi cât de mult îi iubeşti, cel mai bine este să sprijini organizațiile care vor face lumea un loc mai bun pentru ei.

Cunoscutul producător de televiziune Simon Cowell ştie ce înseamnă lupta pe drumul spre succes. Simon vrea ca fiul său să se descurce pe cont propriu și este decis să-şi doneze toți banii pentru acte de caritate după moartea sa.

Jackie Chan are un fiu şi o fiica, însă aceştia nu vor beneficia de averea tatălui lor. Fiul celebrului actor a călcat pe urmele tatălui săi, ca muzician, ceea ce îl face pe Chan și mai încrezător în decizia sa privind viitorul copiilor săi.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Diverse sâmbătă, 23 martie 2024, 00:00

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi

O descoperire suprinzătoare a fost făcută în acest sens de profesorul de la Universitatea din Bristol, Bruce Hood. Putem fi fericiţi, dar pentru...

Obiceiuri simple care te fac mai fericit în fiecare zi
Arborele Anului 2024
Diverse vineri, 22 martie 2024, 16:00

Arborele Anului 2024

„Inima grădinii”, așa cum este numit fagul premiat, are aproximativ 200 de ani și este al treilea copac consecutiv polonez care câștigă...

Arborele Anului 2024
Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Diverse vineri, 22 martie 2024, 12:00

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au controverse zilnice pe tema beneficiilor şi dezavantajelor consumului de cafea.   Majoritatea...

Beneficiile și dezavantajele consumului de cafea
Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse vineri, 22 martie 2024, 06:00

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”

Guvernul francez vrea să încurajeze populaţia să achiziţioneze haine din materiale sustenabile, în locul celor ieftine de import care sunt...

Țara care descurajează cumpărarea hainelor de tip „fast-fashion”
Diverse joi, 21 martie 2024, 12:00

De ce are nevoie creierul de zahăr?

Potrivit specialiştilor, organismul poate extrage energie şi din ţesutul adipos, dar creierul are nevoie în principal de glucoză, pe care o...

De ce are nevoie creierul de zahăr?
Diverse joi, 21 martie 2024, 06:00

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte

Până acum, se credea că această specie de vierme originară din Brazilia folosea o combinație dintre tentaculele sale faciale și nămol pentru...

Vierme care depune ouă şi își hrăneşte puii cu lapte
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 17:06

Obiceiuri ciudate din secolul XIX

Multe lucruri bune provin din Anglia secolului XIX; avem în acest sens cărţile lui Charles Dickens şi Jane Austen, ilustratele de Crăciun şi...

Obiceiuri ciudate din secolul XIX
Diverse miercuri, 20 martie 2024, 12:00

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului

Unele produse pot reduce atractivitatea, la această concluzie neașteptată a ajuns cercetătorii francezi de la Universitatea din Montpellier, care...

Alimentele care influențează aspectul fizic al omului