Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de pepene verde

În afară de faptul că este gustos şi răcoritor, pepenele verde este şi bogat în substanțe nutritive, care sunt benefice organismului.

Beneficiile consumului de pepene verde

Articol editat de cristina.rusu, 6 august 2017, 06:00

Cu trecerea timpului, pielea începe să-și piardă colagenul, principalul motiv pentru apariţia liniilor fine şi ridurilor.

Pepenele verde este bogat în beta-caroten, care combate deteriorarea celulelor.

Consumul unei cantităţi de circa 180 de grame de pepene verde asigură organismului 20% din necesarul zilnic de Vitamina C, care ajută la formarea și întreținerea colagenului – principala proteină structurală din piele.

Pepenele verde conţine licopen, un antioxidant puternic.

Consumul de alimente bogate în antioxidanţi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%.

Persoanele cu un nivel ridicat de licopen au un risc cu 55% mai scăzut de accident vascular cerebral.

Antioxidanţii îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și protejează împotriva efectelor negative ale colesterolului „rău” din sânge.

Datorită efectului său antioxidant puternic, pepenele verde întăreşte sistemul imunitar, fiind util împotriva virușilor de vară.

Multe studii indică faptul că licopenul ajută la distrugerea celulelor canceroase.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate