Ascultă Radio România Cluj Live

De ce e bine să mâncăm zilnic migdale

Migdalele sunt benefice pentru inimă

lapte de migdale

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 august 2017, 06:00 / actualizat: 22 august 2017, 8:50

În afară de faptul că au un efect benefic asupra colesterolului „bun”, migdalele sunt şi o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, vitamina E şi fibre.

Consumul regulat de migdale poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, indică rezultatele unui studiu efectuat în SUA. Autorii cercetării de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că un pumn de migdale pe zi stimulează funcţiile lipoproteinei ​​cu densitate mare (HDL), care este cunoscută şi sub denumirea de colesterol „bun“. Acest tip de colesterol este considerat benefic, datorită modului în care elimină substanțele nocive de pe pereţii arterelor şi le transportă la ficat pentru a fi eliminate.

Autorii studiului au comparat nivelurile și funcțiile lipoproteinei ​​cu densitate mare la subiecții care au consumat zilnic migdale cu cele ale unui grup care au mâncat brioşe. Cercetătorii au raportat funcții îmbunătățite de HDL la subiecții care au consumat migdale. Acestea reglează zahărul din sânge și topesc grăsimile.

Dacă includ migdalele în meniul zilnic, oamenii pot avea beneficii multiple pentru sănătatea inimii, a declarat conducătorul echipei de cercetători.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate