Ascultă Radio România Cluj Live

Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale

În timpul verii, merită să conservăm anumite fructe şi legume, a declarat prof.dr. Donka Baikova, specialist în alimentaţie şi nutriţie, şef al catedrei de Medicină preventivă din cadrul Facultății de Sănătate Publică a Universității Medicale din Sofia.

Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 septembrie 2017, 06:00

Potrivit acesteia, orice metodă de conservare presupune un risc de pierdere a vitaminelor:

Vitamina C se pierde în proporţie de aproximativ 30-40%, însă rămâne o cantitate suficientă pentru a fortifica organismul în timpul iernii, a explicat specialistul.

Profesorul bulgar a precizat că prin unele procese ale prelucrării termice, în cazul roşiilor spre exemplu, antioxidantul licopen devine chiar mai benefic și mai uşor de digerat de organismul uman:

Este vorba despre peste 500 de substanţe biologice active, care protejează oamenii moderni și reduc riscul reacțiilor la stres, riscul de cancer şi afecţiuni cardiovasculare. În timp ce se pierde puţină vitamina C, se obțin alte substanțe utile, a mai spus specialistul bulgar.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate