Ascultă Radio România Cluj Live

Nucile caju sunt aduse din Brazilia, India, Vietnam sau diverse ţări africane. Le recunoşti după forma de boabă de fasole, culoare alb – gălbuie şi gust dulceag.

Le găsești întotdeauna decorticate, deoarece interiorul cochiliei conţine o răşină care trebuie îndepărtată cu mare atenţie înainte de a le mânca.

Caju-ul este bogat în cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor.

De asemenea, acest fruct are un conţinut de grăsimi mai mic decât majoritatea fructelor oleaginoase, dar aceste grăsimi sunt extraordinar de sănătoase.

75% dintre grăsimile conţinute de nucile caju sunt acizi graşi nesăturaţi, în special acidul oleic, pe care îl regăsim şi în uleiul de măsline.

Cum te ajută nucile caju să fii sănătoasă:

1. Efect benefic asupra sistemului cardiovascular şi osos

Datorită conţinutului de omega 6, caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar conţinutul de substanţe minerale are efect de protecţie asupra sistemului osos.

2. Diminuează intensitatea migrenelor şi păstrează oasele sănătoase

Magneziul care se regăseşte în nucile de caju poate diminua intensitatea migrenelor iar fosforul ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos.

3. Te ajută să slăbeşti

Datorită conţinutului mare de fibre, caju-ul ajută digestia, îţi dă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp, îţi dă energie şi te ajută în curele de slăbire, ceea ce îl face foarte indicat pe post de gustare.

4. Ajută la buna funcţionare a creierului

Conţinutul ridicat de cupru din caju are un rol important în activarea enzimelor, producerea de hormoni şi bună funcţionare a creierului. Cupru este necesar pentru producerea de celule roşii care ajută la prevenirea anemiilor.

5. Previn apariţia pietrelor la vezica biliară

În urma unui studiu s-a constatat că la femeile care au consumat cel puţin 30 de grame de nuci caju săptămânal, a fost diminuat riscul de dezvoltare a pietrelor la vezica biliară cu 25%.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate