Ascultă Radio România Cluj Live

Proprietățile miraculoase ale verzei

varza

varza

Articol editat de , 20 octombrie 2017, 06:00

Cele mai recente studii arată că folosirea o singură zi pe săptămână în alimentaţie a verzei reduce riscul de cancer intestinal. Motivul este conţinutul bogat în minerale şi vitamine pe care o conţine aceasta.

Potrivit nutriţionistei Branka Mirkovic, pentru ca în timpul preparării să păstraţi cât mai multe substanțe nutritive, atunci când o puneţi la fiert, trebuie să o puneţi în apă caldă şi nu în apă rece.

Varza conţine foarte puţine calorii şi 90 procente apă. Pe de altă parte, este foarte bogată în albumine, vitamina C, carotină, minerale, fier magneziu şi sulf.

Ceea ce o face un aliment deosebit este şi faptul că păstrează proporţia ideală dintre calciu şi fosfor, astfel încât organismul foloseşte foarte uşor potasiul conţinut de acest zarzavat.

Sucul de varză este bun pentru inflamarea intestinului gros. Este foarte bogat în celuloză, iar în mod preventiv se foloseşte împotriva tusei şi a răcelii. Varza se mai recomandă şi în cazul dietelor deoarece conţine acizi care încetinesc procesul de transformare a zahărului şi a altor hidraţi de carbon în grăsimi.

De asemenea, varza folosită proaspătă, sub formă de salată, are proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Accelerează metabolismul estrogenului şi protejează împotriva cancerului mamar şi uterin. Dacă sunteți balonaţi, înlăturaţi în prealabil părţile tari şi folosiţi doar frunzele.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate