Ascultă Radio România Cluj Live

Exploziv de Elise Wilk, câștigătoarea Premiului Asia-Pacific Broadcasting Union 2017

AFIS A3 EXPLOZIV

Producţia de teatru radiofonic a Radio Romania. Exploziv de Elise Wilk în regia lui Mihnea Chelaru este câștigătoarea Premiului Asia-Pacific Broadcasting Union 2017 (ABU 2017) la categoria Drama.

AFIS A3 EXPLOZIV

Articol editat de cristina.rusu, 4 noiembrie 2017, 08:56

În data de 3 noiembrie 2017, în cadrul celei de-a 54-a ediții a Adunării Generale ABU (ABU GA, 30 oct.- 4 nov. 2017), la Chengdu (China) au fost decernate premiile ABU 2017 pe secțiuni.

În urma jurizării finale de la Kuala Lumpur (Malaezia), din 25-27 septembrie, Exploziv de Elise Wilk s-a calificat pe lista scurtă a celor patru producții finaliste: Radio România (ROR) cu Exploziv, Japan Broadcasting Company (NHK) cu The Piano That Awaits You, The Voice of Vietnam (VOV) cu Through the Field și Islamic Republic of Iran (IRIB) cu The Last Photo.

Câștigtoarea secțiunii Drama a premiilor ABU 2017 este Exploziv, producția Teatrului Național Radiofonic.

Teatrul Național Radiofonic vă invită luni, 6 noiembrie, de la ora 11, în cadrul audițiilor de la Teatrul Metropolis să reascultați producţia câștigătoare, Exploziv de Elise Wilk, în regia lui Mihnea Chelaru.

Reţeaua ABU este formată din 272 de membri, difuzori de media din 69 de ţări ce depăşesc regiunea Asia-Pacific, din Turcia până în Samoa și din Rusia în Noua Zeelandă.

Asociaţie profesională înființată în 1964, ABU a aniversat 50 de ani de existenţă în 2014, jumătate de secol în care a susținut dezvoltarea acitvității media, a reprezentat interesele comune și a stimulat cooperarea difuzorilor de radio și televiziune, a promovat producțiile acestora.

Premiile ABU recompensează aportul massmedia la reflectarea și chestionarea provocărilor lumii contemporane. Din cele peste 260 de producții înscrise la această ediție a competiției în cele două secțiuni, radio și televiziune, în finala secțiunii radio au ajuns 28 de producții, câte patru producții finaliste la fiecare categorie radio distinctă.

Producția de teatru radiofonic Exploziv de Elise Wilk este destinată publicului tânăr, iar regizorul Mihnea Chelaru revine la dramaturgia Elisei Wilk și explorează dimensiunea sonoră a acestei reinterpretări în cheie contemporană a mitului Bacantelor.

După Pisica verde, precedenta producție a regizorului multipremiată în festivaluri de gen, Exploziv de Elise Wilk reia problematica vârstei formării și a trecerii pragului maturizării, la fel ca în celelalte trei piese din trilogia adolescenței (Pisica verde, Avioane de hârtie și Crocodil).

Elise Wilk plasează personajele piesei într-un liceu din zilele noastre, iar relațiile mamă-fiu, profesori-elevi descriu dificultăţile de adaptare și autocunoaştere specifice adolescenţei.

Juriul Premiilor ABU a apreciat explorarea polifonică a multiplelor paliere sonore ale relaţiilor dintre personaje și excepționala interpretare a întregii distribuții, ce redă frisonant confruntarea cu conştiinţa morţii.

În distribuție: Daniela Ioniță, Adriana Trandafir, Vlad Bîrzanu, Alexandru Voicu, Răzvan Ursuleanu, Ana-Maria Bălescu, Adrian Dima, Silvana Mihai, Marcela Nistor, Alin Potop, Alexandra Răduță și copilul Vlad Stanciu.

Regia de studio: Janina Dicu. Sound design: Mihnea Chelaru. Înregistrări de teren: Bogdna Dumitrescu. Manager de locaţie: Simona Vasiliu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu. Regia artistică: Mihnea Chelaru.

Apreciază:

Etichete:
Carnavalul Animalelor ajunge la copiii din 3 județe
Cultural marți, 16 aprilie 2024, 12:43

Carnavalul Animalelor ajunge la copiii din 3 județe

Classic Unlimited lansează cea de a II-a ediție a proiectului Classic for Kids. Începând cu 18 aprilie și pe parcursul lunii mai echipa...

Carnavalul Animalelor ajunge la copiii din 3 județe
Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 15:42

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național

Premiera ”Cântece de speriat frica”, după idei din textele Hertei Müller, va avea loc joi, 18 aprilie, de la ora 19, în Studioul Euphorion....

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național
Distincție europeană pentru Ateneul Român
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 09:39

Distincție europeană pentru Ateneul Român

Ateneul Român primește Marca patrimoniului european. Ceremonia de decernare va avea loc la Anvers pe 17 aprilie 2024.   Marca patrimoniului...

Distincție europeană pentru Ateneul Român
Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa
Cultural duminică, 14 aprilie 2024, 00:00

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa

Dramatizare radiofonică de Doina Papp.   Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: George Constantin, Constantin Codrescu,...

Teatru radiofonic la Radio Cluj – Pe strada Mântuleasa
Cultural vineri, 12 aprilie 2024, 13:02

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida

Fundația Transilvania Trust organizează din nou Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida, duminică, 28 aprilie, între orele...

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy de la Bonțida
Cultural joi, 11 aprilie 2024, 09:55

S-a stins din viață Cornel Udrea!

Cornel Udrea s-a născut la 27 martie 1947, în Gheorgheni, județul Harghita.   A absolvit Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj, promoția...

S-a stins din viață Cornel Udrea!
Cultural miercuri, 10 aprilie 2024, 09:38

Pagini de Operă la Radio Cluj

Pagini muzicale interpretate de Arona Bogdan, Liliana Feher, Sorin Lupu, Horațiu Ruști, Corneliu Huțanu vor aduce eleganța pe scena Casei Radio!...

Pagini de Operă la Radio Cluj
Cultural marți, 9 aprilie 2024, 13:29

55 de ani de teatru românesc în Satu Mare 

Stagiunea 2023 – 2024 este așadar una aniversară pentru Trupa Mihai Raicu, pentru publicul din Satu Mare și nu numai.    Scurtă...

55 de ani de teatru românesc în Satu Mare