Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile ceaiului negru şi ale ceaiului verde

ceai negru, ceai verde

ceai negru, ceai verde

Articol de cristina.rusu, 14 noiembrie 2017, 06:00 / actualizat: 14 noiembrie 2017, 12:19

Consumul de ceai negru contribuie la reducerea greutăţii şi ameliorarea funcţiilor microflorei intestinale, susţin cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat în revista European Journal of Nutrition.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde are multiple beneficii, el previne spargerea vaselor sanguine, în special a arterelor.

Am descoperit că polifenolii ce se regăsesc în ceaiul verde au o influenţă mult mai puternică asupra organismului, comparativ cu aceleaşi substanţe ce se regăsesc în ceaiul negru, întrucât acestea pătrund în ţesuturi şi în sânge.

S-a constatat că ceaiul negru poate avea numeroase beneficii pentru microflora intestinală, ceea ce contribuie la ameliorarea sănătăţii omului şi la reducerea greutăţii acestuia, a declarat Susan Henning, cercetătoare la Universirtatea California din Los Angeles, SUA.

Oamenii de ştiinţă au fost extrem de interesaţi să descopere beneficiile ceaiului verde asupra sănătăţii organismului. Numeroasele studii realizate pe această temă au arătat că ceaiul verde are multiple calităţi ce contribuie la prelungirea duratei de viaţă: reduce probabilitatea spargerii pereţilor vaselor sanguine şi arterelor, normalizează metabolismul glucozei şi funcţiile cardiace.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate