Ascultă Radio România Cluj Live

Un nou CA la Aeroportul Internaţional Avram Iancu „ascute” lupta între două sindicate

Aeroportul International Cluj Napoca

Un nou CA la Aeroportul Internaţional Avram Iancu „ascute” lupta între două sindicate

Articol de camelia.veltan, 16 noiembrie 2017, 16:37

Sindicaliştii de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu protestează la această oră (n.r. 16.00) în faţa Consiliului Judetean Cluj, nemultumiţi de intenţia de a numi un nou consiliu de administraţie care să scoată posturile la concurs.

Pentru a doua oară consecutiv, aproximativ 150 de angajaţi ai aeroportului îi reproşează preşedintelui Consiliului Judeţean că încercarea de a scoate la concurs a postului directorului David Ciceo nu este decât un război personal pe care îl poartă cu acesta.

În replică, preşedintele Alin Tişe a precizat că aşa cum prevede legea, vor fi scoase la concurs posturile de conducere din toate regiile şi companiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj, iar aeroportul nu poate face excepţie.

La fel ca miercuri, 15 noiembrie 2017, preşedintele Alin Tişe, împreună cu mai mulţi funcţionari ai Consiliului Judeţean, au ieşit în fața instituţiei şi au asistat în linişte la protest.

Sindicatul Liber „Transilvania” din Consiliul Județean Cluj şi-a exprimat clar poziţia, printr-un comunicat de presă:

 În contextul acțiunilor de protest pe care Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj a anunțat că le va derula în fața sediului forului administrativ județean, din dorința unei corecte informări a clujenilor, Sindicatul Liber ”Transilvania” din Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări:

Apreciem a fi inacceptabile și contraproductive asemenea manifestări de forță menite să pună presiune pe echipa Consiliului Județean Cluj, conducere aleasă și funcționari publici ori personal contractual, deopotrivă!

Nu vom ceda în niciun caz în fața unor asemenea manifestări de forță și presiuni! Deciziile se iau exclusiv cu respectarea legii și în niciun caz în stradă.

Nu vom mai accepta ca funcționari publici și angajați contractuali, colegi ai noștri, să fie insultați și supuși oprobiului public pentru simplul fapt că refuză să fie părtași la acte și acțiuni pe care le consideră ilegale! Nimeni nu le poate cere, indiferent de motive și interese, să încalce legea!

Nu vom mai accepta ca funcționari din Consiliul Județean, angajați onești și la locul lor, să fie huiduiți de către angajații Aeroportului în momentul în care părăsesc instituția pentru a merge acasă, fără a avea vreo vină și fără a le fi făcut vreodată ceva!

În fața perspectivei de a fi din nou huiduiți de cei pe care îi considerăm colegii noștri, îi invităm să ne explice măcar de ce fac asta și dacă au convingerea că așa trebuie procedat. Chiar dacă au decis să facă acest pas care îi vizează direct pe unii dintre colegii noștri, îi invităm din nou, la fel cum am făcut-o prin adresa trimisă deja, să ne întâlnim pentru a ne explica civilizat eventualele nemulțumiri pe care le au raportat la anumiți membri ai sindicatului nostru. Credem că dialogul ar trebui să preceadă astfel de manifestări de protest.

Nu în ultimul rând, nu putem să nu remarcăm această grijă excesivă, cel puțin ciudată, pe care angajații o poartă angajatorului, respectiv conducerii Aeroportului….Asta pentru că, nicio secundă, nu a fost vorba despre vreun drept al sindicaliștilor, al angajaților care să fie încălcat…..Hotărârile intens contestate, decurgând din LEGE, nu cer decât ca la toate regiile și societățile de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, la fel ca în toată țara, să se organizeze o procedură transparentă de ocupare a funcțiilor de conducere….Lucru care, de altfel, se întâmplă peste tot, fără probleme, mai puțin la Aeroport….

În final, nu putem să nu remarcăm modul cel puțin ciudat în care sindicaliștii de la Aeroport au decis să marcheze intrarea în Postul Crăciunului!

Într-o altă scrisoare oficială, acelaşi sindicat, Sindicatul Liber „Transilvania” din Consiliul Județean Cluj, invită la dialog membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional Avram Iancu:

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Miei vânduți la export
Social joi, 28 martie 2024, 11:30

Miei vânduți la export

Animalele au ajuns în Italia şi Croaţia, ţări care se pregătesc să sărbătorească Paştile la sfârşitul acestei săptămâni, dar şi în...

Miei vânduți la export
Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre
Social joi, 28 martie 2024, 11:18

Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre

Atât liniile de cale ferată care urmează să fie modernizate, cât și rețeaua de autostrăzi vor trece prin Cluj, zonă care, spune comisarul...

Clujul pe culoarul de transport Rin-Dunăre
Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie
Social joi, 28 martie 2024, 09:55

Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie

Sunt propuse ieșiri în natură la Cheile Turzii și Sibiu – sâmbătă, 30 martie, la Alba Iulia – duminică, 31 martie și la Bistrița –...

Ziua Internațională a Păsărilor este sărbătorită la 1 aprilie
Carnea de pui oferită spre vânzare în magazine este sigură
Social joi, 28 martie 2024, 09:39

Carnea de pui oferită spre vânzare în magazine este sigură

Directorul executiv al instituției, Mihai Ponea, a declarat pentru Radio România Actualități că din cele 2.500 de tipuri de salmonella prezente...

Carnea de pui oferită spre vânzare în magazine este sigură
Social miercuri, 27 martie 2024, 17:18

Copiii din Centrul de Plasament ”Prichindelul” vor avea ”un loc acasă”

A fost modernizat și dotat pavilionul I din cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități ”Prichindelul”, în vederea...

Copiii din Centrul de Plasament ”Prichindelul” vor avea ”un loc acasă”
Social miercuri, 27 martie 2024, 15:53

Praf saharian deasupra României

Miercuri, 27 martie și joi, 28 martie, circulaţia aerului va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine...

Praf saharian deasupra României
Social miercuri, 27 martie 2024, 15:43

Peste 1,4 milioane de ore au fost oferite Planetei

De asemenea, o serie de obiective de interes mondial au participat la momentul emblematic al Orei Pământului, printre care: Opera din Sydney,...

Peste 1,4 milioane de ore au fost oferite Planetei
Social miercuri, 27 martie 2024, 15:35

Ministrul Finanțelor despre plafonarea RCA

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că este o soluţie temporară până ce va fi modificată legislaţia privind piaţa asigurărilor auto,...

Ministrul Finanțelor despre plafonarea RCA