Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente care scad colesterolul

alimente anti colestrol

alimente anti colestrol

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 noiembrie 2017, 06:00

Creșterea nivelului de colesterol prezintă un risc mare de accident vascular cerebral, infarct miocardic și boli coronariene. Din fericire, mici modificări ale modului de a ne hrăni pot contribui în mod natural la reducerea riscului de exces de grăsime din organism.

Experții britanici recomandă pentru a menține niveluri normale de colesterol consumul de produse care conțin grăsimi nesaturate. Persoanele care au tendința de a „ronţăi” câte ceva, îşi pot înșela foamea cu nuci, caju sau migdale. Ele sunt bogate în grăsimi polinesaturate, contribuind la menținerea vaselor de sânge sănătoase.

Un studiu recent realizat de specialiștii de la Universitatea Loma Linda din SUA a constatat că un consum de 67 de grame de nuci pe zi – aproximativ un pumn – este asociat cu reducerea colesterolului „rău“, cu 5,1%.

O altă modificare pe care o putem introduce în dieta zilnică este să înlocuim produsele prelucrate cu alternative de cereale integrale. Mâncărurile bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, ajută la scăderea colesterolului.

Cartofii sunt o excelentă sursă de fibre și, în plus, nu conțin grăsimi saturate și grăsimi trans. Avocado este un fruct este extrem de util care ajută la scăderea colesterolului.

Un studiu american a constatat că la persoanele supraponderale sau obeze care mănâncă un avocado în fiecare zi, s-a remarcat o scădere a lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscută sub numele de colesterol „rău”. Alimentele care conțin soia sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre și proteine și contribuie, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol. Potrivit experților britanici în domeniul sănătății, produse cum ar fi iaurtul din soia influenţează scăderea colesterolului cu aproximativ 6%.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate