Ascultă Radio România Cluj Live

Cum să creezi un brad absolut fermecător pentru Crăciunul acesta

Pentru că urmează săptămâna cea mai plăcută, care precede Crăciunul, cu pregătirea cadourilor, prăjiturilor, împodobirea brazilor, ne-am gândit să vă dăm câteva idei pentru brăduții dumneavoastră. Ne-am inspirat și noi de la specialiștii în domeniu, (Brazi Crăciun.net) care vin mereu cu ceva nou.

Cum să creezi un brad absolut fermecător pentru Crăciunul acesta

Articol editat de cristina.rusu, 16 decembrie 2017, 06:00 / actualizat: 3 ianuarie 2018, 8:32

Armonie de culori

Culorile pe care le alegi pentru decorarea bradului trebuie să se asorteze cu nuanțele prezente în decorul casei tale (draperii, covoare, mobilă, pereți etc). Astfel, bradul nu va fi ca o nucă în perete, ci se va integra de minune în spațiul tău fizic și spiritual.

Dacă sufrageria ta este una electica, alege să decorezi un brad alb sau un brad nins în care să adaugi globuri și ghirlande violet. Pentru un efect maxim și cadourile de sub brad ar trebui să fie atinse de aceste culori pentru care vei opta.

tendinte-brazi-2017
Glam, glam și iarăși glam.

Cine zice că ai nevoie de mulți bani ca să reușești să creezi un brad „glamorous”? Acest brad este absolul fermecător prin contrastul puternic dintre alb, roșu, auriu și roz.

Brazii albi încep să câștige din ce în ce mai mult în popularitate în rândul românilor și după ce vei experimenta un Crăciun în compania unui brăduț imaculat, cu greu o să poți să te desprinzi de el. Decorațiuni, ornamente, globuri, beteală roșii, roz, mov și aurii așezate din abundență de jos până sus crează acest sentiment unic de magie.

tendinte-pom-de-craciun-2017
Mai multă culoare! 

Copiii iubesc culorile chiar dacă noi adulții, o dată cu trecerea timpului învățăm să mai renunțăm la ele și treptat tindem să ne uniformizam. Acest design e super jucăuș, extrem de bogat în culori, cu contraste foarte puternice. Și totuși, uite cât de plăcut este rezultatul.

Poți cumpăra un brad alb și să-l înveselești cu multe culori. După ce vei termina, vei simți imediat cum te înveselește el pe tine.

Crăciunul este un moment când îți poți permite să depășești barierele și tiparele. Caută decorațiuni, ornamente, globuri, beteală de culoare albastră metalizată, verde strălucitor, roz și mov, auriu și argintiu. Totul pentru un brăduț festiv care va atrage cu siguranță atenția.


Crăciun 2017 WOW!

Este un trend destul de prezent în casele oamenilor din Occident. Împodobirea bradului se face plecând de la ideea de a folosi cât mai multă beteală curgătoare.

Atenție însă: este important ce tip de beteală alegi, pentru că dacă bradul are dimensiuni standard, iar tu alegi ghirlande prea răsfirate, prea bogate sau prea mari, nu faci decât să împachetezi bradul și să-l ascunzi sub toate acestea.

Secretul e să acorzi atenție ghirlandelor fine, mai subțirele, albe, aurii sau argintii, cu aspect de mătase care pare să curgă în valuri de peste tot. Este un stil care se potrivește mai ales brazilor albi, dar nu numai.

Beteala reprezintă o modalitate excelentă prin care poți scoate în evidență anumite podoabe mai speciale din pom. Pentru a recrea farmecul subtil al acest brad modern și alb, adaugă beteală din abundență direct pe vârfuri, dar după ce ai pus globurile și ghirlandele.

beteala brad
Ornamente naturale

Știm care sunt toate avantajele bradului artificial, iar faptul că-l preferi în detrimentul celui natural înseamnă că alegi să protejezi mediul în care ne ducem cu toții traiul. Dar nu trebuie să renunți la natural! Din contră. Dacă bradul este artificial, vino cu ornamente naturale. Efectul e super simpatic.

Felii de portocală uscată, bețișoare de scorțișoară, flori naturale de lavandă uscată, conuri adunate de astă toamnă din pădure, măr uscat, lămâie uscată, frunze uscate de dafin, păstăi uscate de vanilie, săculeți în miniatură umpluți cu cuișoare, mentă și tot ce-ți mai trece prin cap în materie de fructe și flori uscate.

În afară de aspectul foarte frumos, vei simți o aromă deosebită de fiecare dată când te apropii de brad.

ornamente-brad

 

Foto: Brazi Crăciun.net

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate
Diverse luni, 6 mai 2024, 12:00

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate

Ciocolata este unul dintre cele mai iubite dulciuri din întreaga lume şi nu doar atât. Iată câteva dintre beneficiile acesteia:   1....

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate
Știați că există Floarea Paștelui?
Diverse luni, 6 mai 2024, 11:49

Știați că există Floarea Paștelui?

Floarea Paștelui, Fritilaria Imperialis este originară din Iran, Pakistan, Afganistan și poalele Munților Himalaya.   Este destul de rar...

Știați că există Floarea Paștelui?
Unde s-a construit cel mai tare roller coaster din lume?
Diverse sâmbătă, 4 mai 2024, 00:00

Unde s-a construit cel mai tare roller coaster din lume?

„Voltron Nevera” este numele noului roller coaster, care a fost pus în funcțiune la sfârșitul lunii aprilie în Europa-Park din Rust...

Unde s-a construit cel mai tare roller coaster din lume?
Cum poate fi oprit cancerul de colon la timp
Diverse joi, 2 mai 2024, 12:00

Cum poate fi oprit cancerul de colon la timp

Noi cercetări în domeniul oncologiei confirmă importanța sănătății microbiomului intestinal și deschid perspective importante asupra modului...

Cum poate fi oprit cancerul de colon la timp
Diverse marți, 30 aprilie 2024, 12:08

Orașul unde s-au instalat radare pentru măsurarea vitezei pietonilor

Pe străzile orașului francez Nantes au apărut radare care măsoară viteza pietonilor.   Scopul acestora este de a încuraja locuitorii...

Orașul unde s-au instalat radare pentru măsurarea vitezei pietonilor
Diverse marți, 30 aprilie 2024, 06:00

Tradiţii în Săptămâna Mare în Transilvania: Marţea Seacă

După ce în Lunea Mare ne-am primenit casele, în ziua a doua a Săptămânii Mari accentul cade pe pregătirea spirituală. Să vedem ce tradiţii...

Tradiţii în Săptămâna Mare în Transilvania: Marţea Seacă
Diverse luni, 29 aprilie 2024, 06:00

S-a descoperit o nouă specie de crabi înotători

Concret, specimenul găsit a fost prins în apele plajei Valdelagrana, în El Puerto de Santa María (Cádiz) în 1996.   Deși specia a fost...

S-a descoperit o nouă specie de crabi înotători
Diverse duminică, 28 aprilie 2024, 06:00

A fost scos la vânzare un buncăr din timpul Războiului Rece

În pădurea aflată la sud-vest de orașul Xanten din landul Renania de Nord-Westfalia, există o scară abruptă discretă, care duce la...

A fost scos la vânzare un buncăr din timpul Războiului Rece