Ascultă Radio România Cluj Live

5 alimente care îţi aduc noroc în Noul An

alimente de anul nou

5 alimente care îţi aduc noroc în Noul An

Articol editat de cristina.rusu, 28 decembrie 2017, 06:00

Multe dintre tradiţiile pentru Anul Nou se leagă de mâncare, anumite alimente aducând speranță și noroc. Dacă vrei să te asiguri că ai făcut tot ce trebuie pentru a avea parte de noroc în următoarele 12 luni, iată ce să mănânci în noaptea dintre ani:

Struguri.

Spaniolii şi portughezii mănâncă 12 boabe de strugure în timpul celor 12 bătăi de ceas de la miezul nopţii. Boabele de strugure simbolizează cele 12 luni ale anului ce începe. Deloc surprinzător, să mănânci 12 boabe într-un timp atât de scurt nu e chiar aşa de uşor cum pare.

Carne de porc.

Mulţi consideră carnea de porc ca fiind mâncarea cea mai aducătoare de noroc. De ce? Porcii sunt graşi, ceea ce trimite la prosperitate. De asemenea, porcii râmă cu râturile, simbolizând determinarea şi progresul.

Rodii.

În Grecia, la începerea noului an, o rodie este zdrobită în faţa uşii de la intrare. Seminţele care ies la iveală semnifică prosperitatea materială şi câştigul financiar: cu cât seminţele sunt mai multe, cu atât norocul în bani va fi mai mare.

Peşte.

Peştii sunt de bun augur în mai multe feluri. În primul rând, solzii lor seamănă cu monedele. Călătoresc în bancuri, ceea ce înseamnă prosperitate. Această opţiune are şi meritul de a se potrivi cu dieta pe care te-ai decis să o urmezi de la 1 ianuarie!

Linte.

Abundenţa boabelor de linte simbolizează, iarăşi, monedele. Lintea este considerată o mâncare potrivită pentru 1 ianuarie în Brazilia şi Italia. Se spune chiar că era apreciată ca fiind de bun augur încă de pe vremea Imperiului Roman.

Bineînţeles, indiferent ce vei alege să mănânci, asigură-te că va fi cu moderaţie. Acesta este totuşi cel mai sigur mijloc prin care tu şi familia ta să aveţi parte de sănătate, nu doar de noroc pe plan financiar, în anul care vine.

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate