Ascultă Radio România Cluj Live

Cum poţi să slăbeşti fără a recurge la exerciţii fizice

Cum poţi să slăbeşti fără a recurge la exerciţii fizice

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 ianuarie 2018, 06:00

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sri Venkateswara din India au descoperit cum poţi să slăbeşti, consumând chiar şi alimente cu un conţinut bogat în grăsimi.

Printre aceste alimente se numără piperul negru, care fiind preparat în combinaţie cu alimente bogate în grăsimi ne ajută să slăbim. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista de specialitate Nutrition and Metabolism.

Cercetătorii consideră că au descoperit o metodă de a slăbi uşor, fără a recurge la exerciţii sportive. Ei au efectuat un experiment pe cobaii de laborator care sufereau de obezitate, pe parcursul a 22 de săptămâni cobaii au primit alimente bogate în grăsimi. În cea de 16-a săptămână, cobaii au primit ca supliment heliotropină, o substanță chimică extrasă din heliotrop sau obținută din seminţe de piper negru care aminteşte de mirosul de vanilie sau scorţişoară. Pe la sfârşitul săptamânii a 22-a, masa musculară a cobailor crescuse şi scăzuse ţesutul adipos. De asemenea, crescuse densitatea şi rezistenţa osoasă, densitatea minerală a oaselor, crescuse saturația minerală a țesutului osos, se îmbunătăţise citoplasma bazofilă şi acidofilă proteică. De asemenea, heliotropina a contribuit la reducerea nivelului de zahăr din sângele cobailor, chiar imediat după 60 de minute, din momentul în care a fost consumată.

În concluzie, heliotropina ajută la modificarea activităţii unor gene responsabile de îngrăşare în organism, fiind folosită drept preparat pentru slăbit.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate