Ascultă Radio România Cluj Live

De ce sunt ouăle benefice pentru sănătate

De ce sunt ouăle benefice pentru sănătate

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 ianuarie 2018, 06:00

Ouăle reduc nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială şi ajută la scăderea în greutate, susţine nutriţionistul britanic dr.Carrie Ruxton. Doar două ouă pe zi sunt suficiente pentru a scădea nivelul de glucoză din sânge la pacienţii cu diabet de tip 2. Consumul regulat de ouă contribuie la diminuarea tensiunii arteriale şi la eliminarea kilogramelor în plus.

Ouăle sunt sărace în grăsimi şi hidraţi de carbon, fiind în acelaşi timp bogate în proteine, ceea ce le face o alegere excelentă într-un regim alimentar echilibrat pentru a controla nivelul de zahăr din sânge. Beneficiile acestui produs au fost ignorate prea mult timp din cauza temerii nefondate că ar creşte nivelul de colesterol. Acum ştim că alimentele care conţin colesterol nu sunt principala ameninţare pentru sănătatea majorităţii oamenilor. Problemele provin mai mult din consumul de produse bogate în calorii, combinate cu un stil de viață sedentar şi cu factorul genetic, a explicat dr. Ruxton.

Studii anterioare au descoperit că ouăle contribuie la reducerea riscului bolilor cardiovasculare şi sunt utile împotriva dezvoltării cataractei oculare şi degenerării maculare. Consumul lor îmbunătăţeşte funcţia hepatică datorită colinei, un macronutrient care ajută la creşterea metabolismului. Ouăle conțin, de asemenea, o mare parte din substanţele necesare pentru prevenirea cancerului de piele, reaminteşte dieteticianul britanic.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate