Ascultă Radio România Cluj Live

După avocado fără sâmbure urmează bananele cu coajă comestibilă

După avocado fără sâmbure urmează bananele cu coajă comestibilă

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 martie 2018, 06:00

Mai întâi au fost inventate fructe avocado fără sâmbure, iar acum a venit rândul bananelor cu coaja comestibilă. O fermă japoneză foloseşte „metoda îngheţului şi dezgheţului” pentru a obţine banane cu o coajă mai moale, care poate fi digerată.

Metoda presupune răcirea lentă a celulelor din care cresc bananele la -60 de grade Celsius şi apoi dezgheţarea acestora. Rezultatul sunt fructele numite banane Mongee, care s-ar traduce prin banane „incredibile”. Au fost puse în vânzare anul trecut, într-un magazin din Okayama, localitate aflată cam la jumătatea distanţei dintre Kyoto şi Hiroshima. Iar cumpărătorii sunt rugaţi să aştepte până când pe coajă apar mici pete brune, semn că fructul este tocmai bun de mâncat… în întregime, desigur.

Website-ul japonez SoraNews24, care a degustat acest sortiment de banană, scrie că au o coajă relativ subţire comparativ cu a bananelor obişnuite şi ca urmare sunt „destul de uşor de mâncat”. Sortimentul a fost produs doar în loturi mici până acum, aşa că doritorii au trebuit să plătească un preţ destul de ridicat pentru plăcerea de a consuma banana în întregime: o banană „incredibilă” costă 648 de yeni, echivalentul a 4,32 de lire sterline.

A fost creată în urma studiului coordonat de Setsuzo Tanaka care a lucrat multă vreme la acest proiect, mai întâi ca un hobby, a spus un purtător de cuvânt al firmei într-un email. Iar motivul pentru care a pus la punct această metodă este că voia să mănânce o banană care să fie în acelaşi timp delicioasă şi sigură: oamenii pot consuma şi coaja pentru că este cultivată organic, fără chimicale, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei nipone. Anul acesta, compania planifică să producă de zece ori mai multe astfel de banane, dar deocamdată numai în Japonia.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate
Nutriţie sâmbătă, 17 februarie 2018, 06:00

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne

Aproape jumătate dintre belgieni (44%) afirmă că au redus consumul de carne, pe parcursul anului trecut, potrivit unei anchete online realizată...

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne