Ascultă Radio România Cluj Live

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

De ce ciocolata poate fi inflamabilă

Articol editat de cristina.rusu, 17 aprilie 2018, 12:00

Patiserii ruşi, din cadrul Institutului de Cercetări din domeniul Industriei Dulciurilor din Rusia şi din cadrul Asociației Industriilor de Cofetărie, au explicat de ce ciocolata poate să fie inflamabilă.

În Rusia au avut loc numeroase cazuri când acest dulce delicios a luat foc, iar filmuleţele cu astfel de cazuri au fost postate pe internet.

Internauţii au tras concluzia că, dacă ciocolata este inflamabilă, înseamnă că ea este de proastă calitate. Experţii ruşi au comentat aceste cazuri, explicând că ciocolata este inflamabilă din cauza ingredientelor naturale pe care le conţine: cacao, unt, lapte praf, grăsimi, iar arderea acestui produs este absolut normală, fiind o reacţie firească care are loc la temperatui extrem de înalte şi la flacără deschisă.

În cazul în care apare flacăra pe suprafaţa ciocolatei, la temperaturi extrem de ridicate, atunci ard particulele produselor naturale, ingredientele din care este preparată ciocolata: cacao, untul atât cel solid, cât şi cel lichid, laptele praf care este adăugat în compoziţia ciocolatei, au explicat experţii ruşi.

De asemenea, ei au ţinut să menţioneze faptul că reacţia de ardere sau neardere nu poate fi un indiciu al calităţii acestui produs.

Calitatea ciocolatei poate fi stabilită în laboratoare speciale de către producători şi pe baza unor criterii bine stabilite, susţin experţii ruşi în patiserie.

Cerinţele de bază, care sunt impuse în Federaţia Rusă la fabricarea ciocolatei corespund cerinţelor internaţionale, fiind identice cu cele în vigoare la nivel mondial.

Ciocolata este un produs de patiserie obţinută din produse de cacao (substanţa uscată de cacao) şi zahăr, din care 35% sunt produse de cacao, inclusiv 18% unt de cacao şi cel puţin 14% ingrediente uscate degresate din produse de cacao. Ciocolata cu lapte trebuie să conţină un minim de cacao de 25% în substanţa solidă şi cel puţin 12% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata amăruie trebuie să conţină 55% produse de cacao, 33% unt de cacao, 40% substanţă solidă şi 20% lapte, inclusiv grăsimi. Ciocolata neagră trebuie să conţina cel putin 35% cacao în substanţa solida şi cel puţin 18% unt de cacao.

Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi şi de multe ori este mult mai mare şi poate ajunge până la 80% şi chiar 85%.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Lucrări în grădină, în luna aprilie
Diverse luni, 15 aprilie 2024, 15:27

Lucrări în grădină, în luna aprilie

Este și momentul potrivit pentru cultivarea mărarului, a soiurilor de varză pentru producție timpurie, dar și a cartofilor, rădăcinoaselor...

Lucrări în grădină, în luna aprilie
Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 17:00

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?

Cercetătorii au examinat 30 de ani de dosare medicale pentru mai mult de 200 de țări și teritorii și au evaluat numărul de decese cauzate de...

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?
Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 12:00

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate

Paracetamolul este unul dintre cele mai comune analgezice și unul dintre puținele pe care medicii le permit femeilor însărcinate să le...

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate
Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 00:00

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului

Pentru cei din emisfera nordică, steaua Polaris, cunoscută și sub numele de Steaua Nordului, a îndeplinit perfect acest rol.   Cu toate...

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului
Diverse sâmbătă, 13 aprilie 2024, 12:00

Cea mai recentă nebunie de pe reţelele sociale

A fost botezată „cosmeticorexia”, noua obsesie a fetelor, chiar și a celor cu vârste sub zece ani, pentru îngrijirea pielii.   Practic,...

Cea mai recentă nebunie de pe reţelele sociale
Diverse sâmbătă, 13 aprilie 2024, 00:00

De ce a fost concediat un angajat al unui muzeu?

Conducerea Pinakothek der Moderne, care expune lucrări de artă contemporană din secolele XX și XXI, a observat că unul dintre angajații săi a...

De ce a fost concediat un angajat al unui muzeu?
Diverse vineri, 12 aprilie 2024, 12:00

Nu vă mai temeți de grăsimi!

O dietă care nu conţine cantitatea necesară de grăsimi este dăunătoare corpului uman, spune medicul rus Irina Baranova, care citează...

Nu vă mai temeți de grăsimi!
Diverse vineri, 12 aprilie 2024, 06:00

Întâmplare ciudată pe aeroportul din Doha

Femeile din Australia care au fost dezbrăcate şi inspectate invaziv pe aeroportul din Doha s-au confruntat cu un eşec în încercarea de a da în...

Întâmplare ciudată pe aeroportul din Doha